Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Şiddete Hayır

Sinop'ta şiddet mağduru kadınların istihdam edilmeleri ve ekonomik bağımsızlıklarına kavuşmalarını sağlamak amacıyla, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve MÜSİAD işbirliğinde proje başlatıldı.

Şiddete Hayır
12 Şubat 2014 14:05

Sinop'ta şiddet mağduru kadınların istihdam edilmeleri ve ekonomik bağımsızlıklarına kavuşmalarını sağlamak amacıyla, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve MÜSİAD işbirliğinde proje başlatıldı. 

 

2014 yılının ilk Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu Toplantısı, yeni kurul üyelerininde katılımıyla Cumhuriyet Savcısı Murat Alagöz başkanlığında yapıldı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ev sahipliğinde dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Koruma Kurulu'nun 2013 yılı çalışmaları ile 2014 yılında yapılacak faaliyetler ele alındı.

'Şiddet mağduru kadınlar ekonomik bağımsızlığa kavuşacak'

Toplantıda konuşan Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Deniz Can, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Koruma Kurulu olarak olumlu geçen bir süreci geride bıraktıklarını söyledi. Deniz Can; "Sinop Denetim Serbestlik Müdürlüğümüzün koruma kurulu kapsamında şubat ayı ilk toplantısını yapıyoruz. Yeni üyelerimizle hem tanışma, hem de 2014 yılında Sinop Denetim Serbestlik Şube Müdürlüğü ve koruma kurulunun hedef ve çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Yönetmelik gereği yöne üyemiz olan MÜSİAD Başkanlığı'nın organize ettiği toplantıda mağdur kadınlara yönelik iş bulma, işe yerleştirilmeleri konusunda MÜSİAD başkanlığı ile bir proje geliştirmekteyiz. Sinop'ta bulunan MÜSİAD üyesi her iş adamlarımızın iş yerlerinde mağdur kadınların istihdam edilmesini içeren projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Toplantımızın asıl ana gündemi bu. Yine 2014 yılında özellikle suça sürüklenen çocuklarla, topluma kazandırılması düşünülen kişilerle ilgili koruma kurulu tarafından yapılacak çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz.   

 

2014 yılı itibariyle kurulumuza yeni katılan Sinop MÜSİAD il Başkanımız Sayın Ahmet Hilmi Gökmen ve KOSGEB İl Müdürümüz Sayın Gürsel Kızılarslan beylere tekrar hoş geldiniz diyorum. Ümit ediyorum ki koruma kurulumuza kendileri güç verecekler ve bir çok çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyeceklerdir" dedi. 

 

'Güzel bir yıl olacak'

Kurul Başkanı Cumhuriyet Savcısı Murat Alagöz ise konuşmasında, 2014 yılında Sinop'ta önemli çalışmalar yapılacağını söyledi. Alagöz; "Sayın MÜSİAD başkanıma bu daveti, misafirperverliği ve denetimli serbestlik ile olan ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz. İl Protokolünü burada birlikte görmek güzel bir duygu. MÜSİAD ve Denetimli Serbestlik olarak bu yıl çok güzel çalışmalarda bulanacağız. Özellikle mağdur kadınların istihdam edilmesi faaliyeti gerçekleşirse, özellikle mağdur kadınların ekonomik bağımsızlığını kazanması, tekrar mağdur olmaması, daha iyi hayat yaşayabilmesi güzel bir gelişme olacak. Yine sayın belediye başkanlığımıza ve kurum müdürlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

'Kamu yararı için çalışıyoruz'

Yaptığı konuşmada MÜSİAD'ı anlatan Ahmet Hilmi Gökmen'de MÜSİAD'ın kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu hatırlattı. Gökmen; "MÜSİAD, sosyal, ekonomik ve toplum yararına her konuda faaliyetleri olan gönüllü bir kuruluş. Biz de Sinop temsilcisi olarak, derneğimizin vizyon ve misyonu doğrultusunda, ilimizin kalkınması, gelişmesine yönelik her türlü çalışmaların, programların içinde olacağız. Bu çerçevede İl Koruma Kuruluna, Denetimli Serbestlik Müdürümüz Deniz beyin önerisi, Sayın Cumhuriyet Başsavcımızın onayı ile bizde kurula katılmış bulunuyoruz. İnşallah güzel çalışmalarla ilimizin gelişmesi ve kalkınması noktasında her türlü faaliyetin içerisinde yer alacağız. Bize düşen ne varsa her türlü projede, taşın altına elimizi koymak suretiyle yük ve sorumluluk almaya hazırız" şeklinde konuştu. 

 

Toplantıya; Belediye Başkan yardımcısı Bülent Oktay, Cumhuriyet Savcısı Fatih Karataş, Hacı Ömer Koyuncu, Ceza Hakimi Halil İbrahim Köksal ile kurul üyeleri; İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sosyal Yardımlayşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ümit Korkmaz, Sinop E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, Türkiye Halk Bankası Müdürü Zeki Eyüboğlu, Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Akdurdu, İŞKUR İl Müdür Vekili Fikret Bilgili, KOSGEB İl Müdürü Gürsel Kızılarslan, Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şube Sekreteri Hakan Şimşek, Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben katıldı. Toplantı sonunda kurul başkanı Cumhuriyet Savcısı Murat Alagöz MÜSİAD özel defterini imzaladı.   Vitrin Haber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.