Dolar 32,5314
Euro 34,9862
Altın 2.434,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

SGK Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar! Yeni Yasada Emeklilere Neler Var? – EYT Son Durum – 01 Ocak 2016 Pazartesi

Eyt erken emeklilik içerisinde yaşa takıntılı olan kişiler hazırlanan habere kulak veren emeklilik`te yaş sorunu yaşayamakta olanlar seçim öncesi yeni düzenleme durumlardan mı faydalanacak 2015 torba yasada emeklileri ilgilendirmekte olan ne tür maddeler çıkış yaptı işte sizler adına yapılan araştırma sonuçları paylaştık..

SGK Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar! Yeni Yasada Emeklilere Neler Var? – EYT Son Durum – 01 Ocak 2016 Pazartesi
1 Şubat 2016 13:29

Eyt erken emeklilik içerisinde yaşa takıntılı olan kişiler hazırlanan habere kulak veren emeklilik`te yaş sorunu yaşayamakta olanlar seçim öncesi yeni düzenleme durumlardan mı faydalanacak 2015 torba yasada emeklileri ilgilendirmekte olan ne tür maddeler çıkış yaptı işte sizler adına yapılan araştırma sonuçları paylaştık.

Emekli olabilme adına yaşı beklemekte olanlara müjdeli haber sonunda geldi. Sene içerisinde yüzde 5 düşük maaş ile erken emeklilik fırsatı  geldi.

Yaşa takılan kişilerinde mağduriyetini gidermek amacı içerisinde erken emeklilik ile alakalı olarak çalışmalar sürdürülüyor. Bu konuyla alakalı olarak günlük başka bir haber duyurulmaktadır. Yaşı beklemekte olanların durumuyla ilgili taslak metin Bakanlar Kuruluna yönelmesi beklenmektedir.

TBMM’ye sevk edilmesi beklenmeyi sürdüren 15 maddelik tasarı taslağıyla alakalı olarak, “Vazgeçildi” haberlerine rağmen emeklili içerisinde yaşa takıntılı olanlara müjdeli haber var. Gökalp’in üzerinde durmuş olduğu formüle yönelik olarak; Emekliliğine kaç sene kalmış ise her sene adına % 5 düşük maaşı kabul etmekte olarak hemen emekli konumuna geçebilecek. Gelecek haftalar içerisinde bu durum net bir şekilde kesinleşecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, “emeklilikte yaşa takılanlar” ile ilgili olarak çalışmaların sürmüş olduğunu, yakın bir zaman içerisinde gerçek metnin açıklanacak olduğunu ifade etti. Şimdilik taslak metinde her erken emekli olunacak yaş için “yüzde 5’lik bir indirimi” varsayılsa da henüz kesinleşmemiş olduğunu vurguladı. Gökalp,yasa çıkarsa sigorta süresi ve prim gün sayısı dolup yaşı bekleyen 300 bin kişinin (SSK’lının) emekli olma hakkı elde edecek olduğundan maliyet unsurunun Maliye Bakanlığı tarafından hesaplanmış olduğunu da bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.