Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

ŞELALE YOLU MU EZİYET YOLU MU?

Karadeniz, “Sinop’a gelen Bakanlar şov değil, yol yapmalı”

ŞELALE YOLU MU EZİYET YOLU MU?
14 Ağustos 2017 10:25

·  CHP Sinop Milletvekili Karadeniz Erfelek Tatlıca Şelaleler yolunda yerli ve yabancı turistlerin “yol eziyeti” yaşamasını hükümetin ayıbı olarak değerlendirdi. Karadeniz, “Sinop’a gelen Bakanlar şov değil, yol yapmalı” dedi.

Sinop Erfelek’te Tatlıca Şelaleleri önemli bir turizm merkezi olmasına rağmen turistlerin şelalelere ulaşması bozuk ve bakımsız yol nedeniyle sıkıntılı oluyor. Sinop’a gelip Erfelek Tatlıca Şelalelerine uğramadan gitmek istemeyen yerli ve yabancı turistler, bu doğa harikasını görmek için “yol eziyet”i çekmek zorunda kalıyorlar.

Erfelek Tatlıca köyü sınırları içinde 28 adet şelaleden oluşan ve ülkemizin saklı cennetlerinden biri olan Tatlıca Şelaleleri görülmesi gereken bir doğa harikası. Aynı vadi üzerine ardı ardına sıralanmış irili ufaklı şelalelerden oluşan Tatlıca Şelaleleri, dünyanın başka bir yerinde bulunmayan bir özelliğe sahip. Doğal sit alanı olan bölgede çeşitli turizm aktiviteleri gerçekleştirilebiliyor. Ancak, bu doğa harikası manzarayı görmek ve tadını çıkarmak için çok çileli, bakımsız ve bozuk bir yolda seyahat etmek zorunda kalınıyor.

2015 yılı Mayıs ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “Turizm Yolu” olarak ilan edilen Erfelek Tatlıca Şelalelerinin yolu Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihmal edilen bir yol olarak Sinop turizmine darbe vuruyor. Görev alanına girmese de Erfelek Belediyesi yol çilesini turistlere yaşatmamak için gayretli çalışmalar yapıyor. Fakat Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ilgisizliği turistleri çileden çıkartıyor. Karayollarının daha önce 2016 yılı Global Projeler yatırımlarında yer alan 8 kilometre uzunluğunda ve 2A standardında olan Şelale Yolu’nun toplam proje bedeli 10 milyon 294 bin olarak belirlenmiş durumda. 2017 yılı yatırımı için bir milyon lira ayrılan 8 kilometrelik yolun bitiş tarihi için Karayolları Genel Müdürlüğü 2020 yılını öngörüyor. 8 kilometrelik turizm yolunun bu kadar uzun sürede bitirilecek olması tepkilere yol açıyor.

CHP’Lİ KARADENİZ: BU EZİYETE SON VERİLMELİ, ŞOV DEĞİL YOL YAPMALI

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, sadece Sinop’un değil dünyanın doğa harikası şelaleleri görmek için her yıl 100 bine yakın insanın akın ettiği Tatlıca Şelalelerinde yol sorunu yaşanıyor olmasını hükümetin ayıbı olarak değerlendirdi. Karadeniz, “8 kilometrelik bir turizm yolu, dünyanın en önemli doğa harikalarından biri olan şelaleleri görmek için gelen turistlere eziyet oluyor. ‘Şelale yolu mu eziyet yolu mu’ diye isyan ediyorlar. Bu yol için de sözler verildi. Hükümet bir an önce bu ayıba, bu eziyete bir son vermeli. Hem Erfelek için hem buraya ziyarete gelenler için bu yol derhal bitirilmeli. Sinop’a gelen Bakanlar, şov değil yol yapmalı” diye konuştu.

ŞELALE YOLU MU EZİYET YOLU MU? ŞELALE YOLU MU EZİYET YOLU MU? ŞELALE YOLU MU EZİYET YOLU MU?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.