Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

'Şehitlik Kapısı' tepkisi!

Sinop İl Genel meclisi bağımsız meclis üyesi Abdullah Batur'dan sert tepki…

'Şehitlik Kapısı' tepkisi!
Aslan Özdemir
12 Kasım 2014 14:58

Sinop İl Genel meclisi bağımsız meclis üyesi Abdullah Batur, Sinop Deniz Şehitliği Abidesi ana giriş kapısının Müze Müdürlüğü Teftiş Raporu gerekçe gösterilerek Valilik oluru ile Müze Müdürlüğü tarafından kapatılması ardından, yapılan tüm girişimlere rağmen kapının halka açılmamasına tepki gösterdi.

Hayrettin Kaya

 

 

Sinop İl Genel meclisi bağımsız meclis üyesi Abdullah Batur, Sinop Deniz Şehitliği Abidesi ana giriş kapısının Müze Müdürlüğü Teftiş Raporu gerekçe gösterilerek Valilik oluru ile Müze Müdürlüğü tarafından kapatılması ardından, yapılan tüm girişimlere rağmen kapının halka açılmamasına tepki gösterdi. Batur; "İl Genel Meclisinin kararına rağmen Sinop Deniz Şehitleri ana giriş kapısı hala kapalı" dedi.

 

Tarihler, 2 bin 800 şehidin verildiği Sinop Baskını'nın 161. yıl dönümü olan 30 Kasım'a yaklaşırken, şehitlerin kemiklerinin bulunduğu Sinop Deniz Şehitleri Anıtı'nın bulunduğu alana halkın girememesine İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur tepkisini yineledi. 

 

Abdullah Batur, "06.07.2009 tarihine kadar halka açık olan itfaiye karşısındaki Sinop Deniz Şehitliği Abidesi ana giriş kapısı, 21.11.2007 tarihli Müze Müdürlüğü Teftiş Raporu gerekçe gösterilerek Valilik oluru ile Müze Müdürlüğü tarafından kapatılmıştır. Oysaki raporda şehitlik bölümünün, müze ile birleştirilmesini gerektiren  bir madde bulunmamaktadır.

 

Deniz Şehitliği Abidesinin ana giriş kapısının kilitli olması insanlarda şehitliğe girilmez algısı oluşturmaktadır. 08.01.2013 tarihinde Sinop Halkından gelen talepler üzerine, şehitliğin ana kapısının açılması hususunda önerge verdim. Önerge Sinop İl Genel Meclisinin 04.02.2013 Tarih ve 66 Karar Sayısı; 'Deniz Şehitliğinin Sinop İtfaiyesi karşısındaki kapısından ziyaretçi vatandaşların daha rahat giriş çıkış yapabilmeleri için bu kapının açılması ve şehitlikte tarihi eserlere zarar verilmemesi için Müze Müdürlüğünce gerekli tedbirlerin alınması' kararı oy birliği ile alınmış, Sayın Vali tarafından da onaylanmıştı.

 

İl Genel Meclisinin kararına rağmen Sinop Deniz Şehitleri ana giriş kapısı hala kapalıdır!"

 

Kararlar neden uyulanmıyor?

 

Meclis tarafından alınan karar gereği her 30 Kasım'da anma programı apılması gerekirken, bunun hala uygulanmadığını da vurgulayan Abdullah Batur; "Şehitlerin anısına sahip çıkmak ve anma günü düzenlemek geçmişe olan saygımızı ifade eder. İlimiz Ülke genelindeki her türlü Şehitleri anma programlarına dahil olmakta ve sahip çıkmaktadır. Deniz savaşları tarihinde önemli yere sahip olan Sinop Deniz Savaşı ( Baskını) Şehitlerinin anma günü düzenlenmesi için İl Genel Meclisinin 04.01.2012 tarihli kararı vardır. 

 

Ülke genelinde Şehitleri Anma programlarına gösterilen özen ve duyarlılığın Sinop İl Genel Meclisi Kararına rağmen Sinop Deniz Şehitlerinden esirgenmesini hayretle karşılamaktayız.

 

İl Genel Meclisinin 30 Kasım  tarihinde uygulanması için almış olduğu Sinop Deniz Şehitleri  Anma  Kararı neden uygulanmamıştır? İl Genel Meclisi Kararının bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz" diye konuştu. Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.