Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sedat Demircan Adaylığı Hakkında Konuştu

Uzun zamandır milletvekili aday adaylığı konusunda ismi geçen Prof. Dr. Sedat Demircan Ayancık'ta adaylık konusuna açıklık getirdi.

Sedat Demircan Adaylığı Hakkında Konuştu
Aslan Özdemir
21 Şubat 2015 20:29

23 Şubat 2015 Cuma günü saat 18.00'de Ayancık ADD Şubesinde yapılan konferansa katılan Prof. Dr. Sedat Demircan 25. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği 2015 Türkiye genel seçimde adaylığıyla ilgili açıklamada bulundu. 

Hayrettin Kaya

 

Toplantıda konuşan Sedat Demircan "Memleketime gelmekten hep büyük mutluluk duymuşumdur. Bu toplantımızda; 2002 yılından bu yana politikaya girmem konusunda dostlarım istemlerini dile getirmektedir. Ben; bir bilim insanıyım en verimli dönemimdeyim bu değildir ki ilerde düşünmüyorum. Bu konuyu bugün ki sohbet toplantımızda son bölümünde dile getireceğim." diyerek konulmasına başladı.

 

Demircan konuşmasında "Üç siyasi partimizden de teklif geldi. Aile büyüklerimin büyük çoğunluğunun CHP’li olması ve benim CHP’den aday olmam çok istenmiştir. 2002’de Samsun 19 Mayıs Üniversitesinden, Ankara Gazi Üniversitesine geçişimde MHP 3. Sıra adaylığı teklif ettiklerinde kendime yakın hissetmediğim ve bilim insanlığına, mesleğime devam etme adına kabul etmedim. Bu dönem ise CHP ön seçimle aday belirleme yapacağı, geçmişte yapılanları bildiğim için ve bu konuda CHP grup başkan vekili Sinop Millet Vekilimiz Engin Altay ile yaptığım konuşmalar sonucu bu dönemde erteledim. Bu değildir ki politikaya girmeyeceğim. Bu ara benim siyasi çizgimi de sorguluyorlar. Ben vatanın bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyen, Atatürk düşüncesinden vazgeçmeyen bir kişiyim. Beni Siyaset içinde görmek isteyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bilim insanlığıma devam ediyorum, Ankara’da kapım herkese özellikle hemşehrilerime açık. Hepinize sevgilerimi, sunuyorum" diyerek aday olmadığın açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.