Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

SARIKUM TABİATI KORUMA ALANI İLE İLGİLİ SEVİNDİREN KARAR

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı ile alakalı sınır revizyon taleplerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığınca onaylandığını duyurdu.

SARIKUM TABİATI KORUMA ALANI İLE İLGİLİ SEVİNDİREN KARAR
Hayrettin Kaya
21 Ağustos 2017 17:40
Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı ile alakalı sınır revizyon taleplerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığınca onaylandığını duyurdu.
Sinop’ta pek çok ekosistemi bir arada barındıran Sarıkum Tabiatı Koruma Alanın, özel mülkiyete ait parsel alanın dışına çıkarılarak daha etkin korunması amacıyla Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş tarafından talep edilen sınır revizyonu, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca onaylandı.
Yeni düzenlemeyle 7736 dekardan 4920 dekara düşürülerek, özel mülkiyetten arındırılan Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı, artık etkin bir şekilde korunarak Sinoplulara hizmet verecek.
Konuyla alakalı açıklamada bulunan Maviş, Sarıkum Tabiatı Koruma Alanda mevcut sosyal problemlerin çözülmesi ve sahanın etkin korunması amacıyla, sınır revizyonunun büyük bir önem arz ettiğini belirtti.
Maviş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Sarıkum Tabiatı Koruma Alanımız deniz, kıyı, kumul, göl, sulak alan ve orman ekosistemleri gibi pek çok ekosistemi bir arada bulunduran, zengin biyolojik çeşitlilik ve kaynak değerleri ile Sinop’umuzun önemli turizm noktalarından biridir. Ancak Mevcut durumda tapulu alanların tabiatı koruma alanı içerisinde yer alması, yapılaşma açısından büyük sorunlara yol açmaktadır. Bu nedenle sınır revizyonu büyük önem arz etmektedir. Bizlerde sınır revizyonu talebimizi Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Sinop ziyaretleri esnasında iletme fırsatı bulduk. Sağolsunlar talebimizi geri çevirmediler ve gereken onay alındı. Sarıkum Tabiatı Koruma Alanımız, yeni düzenlemeyle birlikte 7736 dekardan 4920 dekara düşürülerek, özel mülkiyete ait parsellerden ayrıldı. Artık tabiat koruma alanımız etkin bir şekilde korunarak, hemşerilerimize hizmet verecek. Sinop’umuz için hayırlı olsun”
SARIKUM TABİATI KORUMA ALANI İLE İLGİLİ SEVİNDİREN KARAR SARIKUM TABİATI KORUMA ALANI İLE İLGİLİ SEVİNDİREN KARAR SARIKUM TABİATI KORUMA ALANI İLE İLGİLİ SEVİNDİREN KARAR SARIKUM TABİATI KORUMA ALANI İLE İLGİLİ SEVİNDİREN KARAR SARIKUM TABİATI KORUMA ALANI İLE İLGİLİ SEVİNDİREN KARAR
Aslan Özdemir
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.