Dolar 32,4204
Euro 34,4252
Altın 2.489,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Samsunlu da Sinop’tan Uçuyor

Samsun Havalimanında başlaşan ve 3 Kasım tarihinde sona ereceği belirtilen çalışmalar nedeniyle yolcular Sinop, Merzifon ve Ordu-Giresun Havalimanlarını kullanıyor.

Samsunlu da Sinop’tan Uçuyor
11 Eylül 2017 12:05

Samsun Havalimanında başlaşan ve 3 Kasım tarihinde sona ereceği belirtilen çalışmalar nedeniyle yolcular Sinop, Merzifon ve Ordu-Giresun Havalimanlarını kullanıyor.

Pistindeki çökmeler nedeniyle kapatılan Samsun-Çarşamba Havalimanında bakım ve onarım çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Kentte yaklaşık 17 yıldır hizmet veren Samsun-Çarşamba Havalimanı, pistteki yaklaşık 20 santimlik çökme nedeniyle 7 Ağustos 2017 tarihinde kapatılarak, bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Bakım nedeniyle havaalanı 3 ay boyunca kapalı olacak. Havayolu ulaşımı yapacak olan yolcular, bu süre içerisinde Merzifon, Sinop ve Ordu-Giresun Havalimanlarını kullanıyor. Yılda toplam 1 milyon 700 bin yolcunun kullandığı havalimanının bakım ve onarım çalışmalarının bir an önce tamamlanması için, işçiler gece-gündüz demeden ter döküyor.

“8 Kasım tarihinde uçağın tekerini piste koyacağı şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz” Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Şantiye Koordinatörü ve Şefi Muzaffer Çaylı, “Biz havalimanındaki çalışmalarımıza 7 Ağustos tarihinde başladık. Şu anda pistin iki bölümünde çöken yerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bulunduğumuz yer pistin 2. bölümüdür. Burası yaklaşık 156 metre. Buradaki çöken bölümleri alarak kaya dolgusu yapıyoruz. Dolgudan sonra da diğer faaliyetleri yapacağız. 1. bölüm diye adlandırdığımız bir alan var. Burası 216 metre. Bu iki bölümü 90 günlük bir sürede bitirmek üzere hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Aynı zamanda bu projeyle pistin tamamının derz dolgularını yenileyeceğiz. Bir başka işimiz de itfaiye yolunu sivil havacılığın istediği standartlara uygun hale getirip tamamlamayı düşünüyoruz. Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinden başladık ve bayram tatilimizi de kısa tuttuk. Bize verilen sürede havalimanının tekrar hizmete açılması için yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bir aksilik çıkmazsa bize verilen süre içerisinde çalışmalarımız tamamlanacak. Bu ayın 22’sinde zayıf beton diye adlandırdığımız beton çalışmamıza başlayacağız. Akabinde ise kaplama betonuna geçip işlemlerimizi yapacağız. 8 Kasım tarihinde uçağın tekerini piste koyacağı şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.