Dolar 32,3426
Euro 35,1475
Altın 2.239,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 10°C
Cts 12°C

ŞAHİN BBP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY

Büyük Birlik Partisi,  Genel Başkan Adayı Malatyalı işadamı Mehmet Levent ŞAHİN  “Büyük Birlik Partisi’ni tekrar şahlandırmak için adayım.” dedi.

ŞAHİN BBP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY
Hayrettin Kaya
17 Eylül 2020 17:56

1974 yılında Malatya, Battalgazi, Boran köyünde doğan Şahin “Siyasetin duayeni büyük dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmet ve minnetle anarak onun yetiştirmiş olduğu Alperen olarak mirası olan Büyük Birlik Partisi’ni tekrar şahlandırmak için genel başkanlık adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Amaçlarımız arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin bir arada olduğu Türk İslam Birliği’ni kurmak olacaktır. Ayrım yapmadan kucaklayıcı siyaset yapacağız. Yeni bir vizyon ile bu ülkede siyaset yapmanın bilincini değerli Türk halkına gösterip hizmet aşkımızı yapacağımız icraatlar ile taçlandırıp bu ülkede Alperenlerin ayak seslerini hissettireceğiz. Alevi, Sünni, Kürt ayrımı yapmadan kucaklayıcı siyaset yapıp Büyük Birlik Partisi’ne layık olduğu siyasi arenaya taşıyacağız.” dedi. Haber: Türkan KARABAŞ

Aslan Özdemir

Büyük Birlik Partisi’nin kuruluşundan itibaren Muhsin Yazicioglu ile birlikte yol arkadaşlığı devam eden Mehmet Levent ŞAHİN kimdir?

1974 yılında Malatya, Battalgazi, Boran köyünde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Battalgazi ilçesinde tamamladı. Malatya İnönü Üniversitesi, Dil Tarih ve Edebiyat Fakültesi’ni bitiren Şahin, ikinci üniversite eğitimini Mısır Elezer Üniversitesi İslam Fizyoloji bölümünü tamamlayarak diplomasını almıştır.

İyi derecede Arapça, Farsça, Rusça İngilizce, Osmanlıca ve Zazaca bilen Şahin,Malatya’nın en köklü ve tanınmış ailelerinden birine mensup olduğu bilinmekte olup Kadir-i Dergâhı, Halisi’ye kolu büyüklerinden olan ‘Şeyh Abdullah Fahri Baba’ ve ‘Şeyh Boranlı Mustafa Baba’nın’ ikinci kuşak torunlarındandır. Siyasi hayatının başlamasında, 1986 yılı ‘Milliyetçi Hareket Partisi’, Malatya İl Başkanı Cumali Pak bey’in desteği ile Ülkü Ocaklarını tanıması sonucunda olmuştur. 1988’de Malatya Fatih Lisesi Okul Birliği Başkanlığı, 1991 Malatya Okullar Birliği Başkanlığı yapmış olan Şahin,1993 yılında Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığında kurulan ‘Büyük Birlik Partisi’ kurucu üyelerindendir.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Gölge’ lakabı ile hitap ettiği Şahin, Muhsin Yazıcıoğlu’na olan bağlılığı ve sadakati ile birlikte davasında ki özverili çalışmaları sebebi ile 2003/2009 yılları arası Genel Başkan Yardımcılığı görevini başarılı bir şekilde tamamlamıştır.

Büyük Birlik Partisi’nin kuruluşundan itibaren Muhsin Yazicioglu ile birlikte yol arkadaşlığı devam eden Şahin 2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli helikopter kazasında ki ölümü ile birlikte On dokuz yıl boyunca lakabı ile müsemma, adeta bir gölge gibi peşinde olup ölümünden sonra da bu davanın içinden ayrılmamıştır. Bir dönem Muhsin Yazıcıoğlu, Korkut Eken, Abdullah Çatlı ve Kaşif Kozinoğlu ile birlikte yol arkadaşları olan Mehmet Levent ŞAHİN MAYIS 2020 yılı itibariyle BBP (Büyük Birlik Partisi)’ nin belkemiği diye isimlendirilen teşkilat mensupları ve YAZICIOĞLU Ailesinin de istişaresi ile alinan karar ile Genel Başkan adaylığını kamuoyuna açıklamıştır.

Malatyalı işadamları listesinde yeri olan Mehmet Levent Şahin,2017 yılında Kardeş Ülke Azerbaycan’da kurulan Türk İslam Birliği Genel Başkanlığına seçilmiş olup, görevini hala sürdürmektedir. Mehmet Levent Şahin evli ve iki çocuk babasıdır…

ŞAHİN BBP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY

ŞAHİN BBP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY ŞAHİN BBP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.