Dolar 32,4643
Euro 34,8518
Altın 2.480,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sağlık İçin Büyük Tehlike “Hızlı Diyet”

Her yaz dönemi başında veya özel günlere çok yakın bir zaman kala bayanların hemen hemen en çok başvurduğu hızlı diyet programları için uzmanlar uyarıyor. Özellikle bayanların bilinçsiz olarak yapmış olduğu hızlı diyet uygulamalarının sağlık için büyük tehlike oluşturduklarını belirtiyorlar.

Sağlık İçin Büyük Tehlike “Hızlı Diyet”
21 Aralık 2015 20:09

Her yaz dönemi başında veya özel günlere çok yakın bir zaman kala bayanların hemen hemen en çok başvurduğu hızlı diyet programları için uzmanlar uyarıyor. Özellikle bayanların özel günler veya geceler için hazırladıkları özel elbiselerin içine girmek için verdiği çabalardan bahseden diyetisyenler, birçok kişinin bilinçsiz olarak yapmış olduğu hızlı diyet uygulamalarının sağlık için büyük tehlike oluşturduklarını belirtiyorlar.

Hızlı Diyet Sağlık İçin Büyük Tehlike

İnsanların belirli vücut fonksiyonları yerine getirilirken, birden bire metabolizma ile oynanması sakıncalı olduğunu belirten uzmanlara göre ” Günlük hayatın akışı içinde bir kişinin yaşayış tarzında bir anda değişiklik yapması sakıncalıdır. Özellikle kişinin vücut ihtiyacını günlük olarak karşılaması gerekirken, yağ oranları, karbonhidratlar ve mineral sayımları bir anda değişiklik göstermesi sağlık için tehlike oluşturabilir” Uzmanlara göre kişiler tarafından uygulanan her türlü diyet için muhakkak bir uzman kontrolünde yapılması önemli bir konu. Bilinçsiz olarak yapılacak her türlü hızlı diyet sağlığımız için büyük tehlikeler içeriyor.

Hızlı Diyet Nasıl Yapılır

Yapılacak olan her türlü hızlı diyet uygulaması kesinlikle bir uzman kişi tarafından gözlemlenerek yapılmalıdır. Diyete başlamadan önce kişinin vücut fonksiyonları, yağ yakımı ve özellikle günlük ihtiyaç duyduğu enerji oranlarını iyi ölçülmesi gerekiyor. Kişiler tarafından uygulanacak diyet programlarında kişinin kendi metabolizmasında oluşabilecek her türlü olumsuzluk, farklı bir besin kategorisi ile desteklenmelidir. Hızlı diyet için bir anda kişinin yemeden içmeden kesilmesi, hem sağlığı açısından olumsuzluk oluştururken, kişilerin günlük hayatlarında da güçsüzlük ve halsizlik gibi sebeplerden dolayı düşük bir ivme kazanmasına neden olacağı belirtiliyor.

Hızlı diyet uygulamalarında uzmanların tavsiyeleri ve yapılması gerekenlere uyulması da önemli bir detay. Çünkü kişi belirli programlara göre hazırlanacak olan diyeti uyguladığında bir sorun oluşmayacağı ön görülüyor. Ancak kişinin sağlığında bir farklılık göstermesi durumunda kişinin hemen diyeti bırakması ve uzman bir doktora görünmesi gerekir. Bu sebeple bilinçsiz bir şekilde başladığınız hızlı diyet programlarınız var ise aksi bir durumda bunu hemen sonlandırarak bir uzmana görünmeyi ihmal etmeyin. Kilo sorunlarınızdan kurtulmak için muhakkak konunun uzmanı olan kişilerle çalışmayı unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.