Dolar 32,5428
Euro 34,9096
Altın 2.428,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Rektör Dalgın’dan üniversite adaylarına önemli tavsiyeler

 Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, 7 Ağustos- 14 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak üniversite tercihleri öncesi, üniversite adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Rektör Dalgın’dan üniversite adaylarına  önemli tavsiyeler
6 Ağustos 2018 16:54

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, 7 Ağustos- 14 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak üniversite tercihleri öncesi, üniversite adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir şekilde gelişmeye ve büyümeye devam eden Sinop Üniversitesi, bünyesine kazandırdığı bölüm ve programlarla bu yıl da kapılarını aday öğrencilerine yeniliklerle açacak. “Mutlu Şehir Sinop’un Mutlu Üniversitesi” sloganıyla 2015 yılında 5 Bin olan öğrenci sayısını 2017 yılında 10 Bine ulaştırarak önemli bir ivme yakalayan Sinop Üniversitesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni açılan bölümleri, hızla tamamlanan kampüsü ve bilimsel başarılarıyla, yakaladığı ivmeyi daha da arttırmayı hedefliyor. 7 Ağustos-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak olan üniversite tercih süreci öncesi bir açıklama yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesinin gelecek vadeden bölümleri, alanında yetkin akademik kadrosu ve gelişen fiziki yapısıyla nitelikli ve başarılı meslek elemanları yetiştirdiğini belirtti.

ÖĞRENCİLERİMİZE ÇOK YÖNLÜ BİR ÜNİVERSİTE İMKANI SUNUYORUZ

Açıklamasında adayların yapacakları tercihlerle yalnızca üniversite seçmeyeceğini, aynı zamanda yaşamlarına da yeni bir yön vereceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Öncelikle büyük bir özveri ve sabırla üniversiteye hazırlanan ve tercih yapmaya hak kazanan tüm adaylarımızı tebrik ediyorum. Tüm öğrencilerimiz ilköğretim hayatlarından itibaren başladıkları zorlu maratonun ardından, hayatlarına yön verecek bir kararın eşiğindeler. İyi bir üniversite eğitimi herkesin hakkıdır. Çünkü üniversite eğitimi, hayata atılmadan önceki son duraktır. Bu bağlamda bizlerin de en büyük amacı; öğrencilerimizin beklentilerine cevap verebilen, öğrencilerimize yeni ufuklar açmayı hedefleyen ve onları geleceğe güvenle hazırlayan bir eğitim kurumu olmaktır. Sinop Üniversitesi olarak öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizi hayata hazırlarken aynı zamanda kişisel gelişimlerine ve kariyer planlarına da yön vermektir. Sinop Üniversitesi, öğrencilerimize mesleki eğitimlerinin yanı sıra, bilimsel toplantılar, çalıştaylar, sempozyumlar, konferanslar, kulüp faaliyetleri sportif ve kültürel etkinliklerle çok yönlü bir üniversite imkanı sunuyor.” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ HER AÇIDAN HAYATA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMAYI AMAÇLIYORUZ

Üniversite tercihi yapan adayları mutlu şehir Sinop’a davet eden Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, şu ifadeleri kullandı: “Sinop Üniversitesi, 2018 yılı itibarıyla 2 enstitü, 9 fakülte, 4 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulunda 10 bini aşkın öğrencisine bir aile sıcaklığında eğitim-öğretim imkânı sunmaktadır. Son üç yılda bünyemize kazandırdığımız yeni bölüm ve programlar Türkiye’nin gelecek hedefleriyle örtüşmektedir. Diğer yandan üniversite sıralamalarında gün geçtikçe yükseliş kaydeden Üniversitemiz, bilimsel başarılarıyla da adından sıkça söz ettirmektedir. Kaliteli eğitim anlayışı, vakfımız aracılığıyla öğrencilerimize sağlanan başarı ve ihtiyaç bursu imkânları, fiziki donanımı ve dinamik yapısı ile Türkiye’nin en genç ve en hızlı gelişen üniversitelerinden biri olan Sinop Üniversitesi, bünyesinde eğitim gören öğrencileri her açıdan hayata daha iyi şekilde hazırlamayı amaçlamaktadır. Öte yandan, Mevlana, Erasmus gibi uluslararası değişim programlarının da aktif uygulayıcısı olan Sinop Üniversitesi, öğrencilerimizin yükseköğretim süreçlerini uluslararası deneyimlerle zenginleştirmektedir. Üniversite tercihi yapacak adaylarımızı, doğal ve tarihi güzelliklerle bezeli, Türkiye’nin en mutlu kenti Sinop’a ve bu mutlu kentin parlayan yıldızı olan Sinop Üniversitesine bekliyoruz.” dedi.

SİNOP ÜNİVERSİTESİNDEN ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH STANDI

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, ayrıca, üniversite tercih sürecinde aday öğrenciler ve ailelerini bilgilendirmek amacıyla 7 Ağustos 2018 günü Sinop şehir merkezi İskele Meydanında ‘Tercih Standı’ kuracaklarını da belirterek, “Aday öğrencilerimiz üniversite tercihleri, bölümler ve üniversitenin sunduğu olanaklar hakkında akademik eğitim gören tercih danışmanlarımızdan en doğru ve güncel bilgileri öğrenebilecekler. Tüm aday öğrencilerimizi standımıza bekliyoruz.” dedi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.