Dolar 32,5875
Euro 34,8655
Altın 2.496,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Prof.Dr. Demirci Rektör Adaylığını Açıkladı

Sinop Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Demirci de yaptığı basın toplantısında Rektör Adaylığını açıkladı.

Prof.Dr. Demirci Rektör Adaylığını Açıkladı
24 Nisan 2015 18:51

Sinop Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Demirci de yaptığı basın toplantısında Rektör Adaylığını açıkladı. 
 

Sinop Öğretmenevi’nde beraberinde Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Dursun Dilek ile birlikte yaptığı kahvaltılı basın toplantısında Prof. Dr. Kami Demirci,”Değişimle Geleceğimize Yön Verelim” sloganıyla yola çıktığını söyledi.
 

Her insanın siyasi görüşünün farklı olabileceğini belirten Sinop Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Kamil Demirci,”Buna saygı duyuyorum. Ancak; konu Sinop ve Sinop Üniversitesi olduğunda bu siyasi görüş farklılığının bir tarafa bırakılarak, herkesin elini taşın altına sokarak çalışması gerekir. Üniversitemiz’de, günümüzde işlevsel geleceği olan bölümlerin açılması daha avantajlı olacaktır. Dışarıda çok sayıda Sinop’lu Prof. ve öğretim görevlileri var, onları da Sinop’a çekmek gerekir” dedi. 
 

Prof. Dr. Kamil Demirci yaptığı basın toplantısında daha sonra şu açıklamalarda bulundu: 

“ Her şeyin en iyisine layık olduğuna inandığımız üniversitemizin adının, bölgemizin ve ülkemizin başarılı üniversiteleri arasında anılmasını sağlamak için, 

Üniversitelerin, ulusal ve uluslararası alanlarda yarıştığı günümüzde, bilimsel ve sanatsal farkındalık kapsamında Sinop’un potansiyelini harekete geçirip, üniversitemizi bölgesel bir güce dönüştürmek için,

Üniversitemizin kurumsallaşma hedefleri doğrultusunda gelişimini hızla tamamlayarak, bilimsel çalışma ve uluslararası işbirliği çerçevesinde akademik ilerlemeyi hızlandırmak için,

Duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, üretken, katılımcı, bilim ve teknoloji yarışında önde yer alan öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte üniversitemizi eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarında markalaştırmak için, 

Üniversitemizde huzurlu ve demokratik bir çalışma ortamı oluşturarak; yönetim değil yönetişim anlayışından hareket ile çalışma barışını sağlamak için,  

Yıllardır hizmet verdiğim Üniversitemizin sorunlarına, kapsamlı program ve projelerimiz ile etkin ve kalıcı çözümler üreteceğimize inandığım için,

Sinop Üniversitesi Rektörlüğü adaylığımı, siz değerli basın mensuplarının huzurunda açıklamaktan memnuniyet duyarım. 

Bu bağlamda, sizlerle yönetişim anlayışımız ile ilgili temel ilkeleri paylaşmak istiyorum:

Rektör odaklı değil, üniversite odaklı yönetişimi benimsemek,

Bilimsel ve akademik özgürlüklerden yana, katılımcı, adil, hukukun üstünlüğüne saygı duymak,

Öğrenci dostu, başarılı, girişimci, dinamik, üretken ve çözüm odaklı çalışmak,

Demokratik, insan haklarına saygılı olmak ve evrensel ilkeleri önemsemek,

Etik değerlere sahip hakkaniyet ile hareket etmek,

Liyakate önem vermek,

Milli ve manevi değerlere saygılı olmak,

Ülkemize ve insanlığa katkı sağlamak,

Kurumsal aidiyet duygusunu geliştirmek,

Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri ile hareket etmek,

Üniversite içindeki tüm farklı görüşleri zenginlik olarak görmek ve dikkate almak,

Yenilikçi yaklaşımları desteklemek,

Ulusal ve uluslararası işbirliğine önem vermek,

yönetişim anlayışımızın temel ilkelerini oluşturmaktadır. 

Üniversite, Şehir ve Toplum İlişkisine Yönelik Hedeflerimize gelince:

Sinop yöresinin kültür ve tarihine yönelik bilimsel araştırmalar teşvik edilerek, üniversite bünyesinde ilgili akademik birimler geliştirilecektir.

Üniversite olarak, ilimizdeki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu paydaşlarımız ile kurumsal işbirliğinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Bölgesel düzeyde Sinop ilinin eğitim, sağlık, kültür, turizm, sanat, spor, tarım, sanayi ve hizmet sektöründeki potansiyelinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konusunda Üniversitemiz sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmanın öncüsü olacaktır.

Üniversitemizin ilgili birimleriyle diğer kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği sağlanarak, geniş tabanlı değerlendirmeler yapılıp ortaya çıkan öneriler, üniversitemizin araştırma ve faaliyet önceliklerinin belirlenmesinde dikkate alınacaktır.

Sinop Üniversitesi Vakfı işlevsel hale getirilecektir. Öncelikle bir vakıf ilkokulu, akabinde ortaokul ve lise kurulması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Üniversite vakfı aracılığı ile ilimiz sağlık hizmetlerine katkı sağlamak için tıp fakültesinin temellerini oluşturacak bir eğitim ve araştırma hastanesi kurulmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

 

Kurumsallaşmış bir Üniversite ideali için siz kıymetli basın mensupları aracılığı ile Sinoplu hemşehrilerimizin desteklerini talep eder, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.  

Haziran ayında yapılacak olan Sinop Üniversitesi Rektörlük seçimi için daha önce de Prof. Dr. Sedat Karayücel adaylığını açıklamıştı. 

Sinop Üniversitesi’nde halen Prof. Dr. Recep Bircan Rektör olarak görevini sürdürüyor. 

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.