Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Palamutun Tanesi 20 Liradan Satılıyor

Sinop'ta tanesi 20 TL'den satılan palamuda alıcı çıkmıyor. Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, palamudun az olması nedeniyle fiyatının yüksek olduğunu belirtti.

Palamutun Tanesi 20 Liradan Satılıyor
15 Kasım 2015 03:25

Sinop'ta tanesi 20 TL'den satılan palamuda alıcı çıkmıyor. Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, palamudun az olması nedeniyle fiyatının yüksek olduğunu belirtti.

Kötü hava şartları nedeniyle denize geç açılan kıyı balıkçıları 110 kasa palamut avladı. Palamutun az olması nedeniyle fiyatı tavan yaptı. Tezgahtar balıkçılar ise yüksek fiyatlı palamuda talip olmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, kötü hava koşullarının ardından palamut bereketi yaşandığını belirterek "İki üç gündür fırtına nedeniyle kıyı balıkçılarımız denize açılamıyordu. Fırtının durmasıyla denize açılan balıkçılarımız 110 kasa civarında palamutla limana döndü" dedi.

Bu yıl daha az miktarda palamut avlandığını açıklayan Bayrak "Palamudun az olması fiyatlara yansıdı. Kooperatifimizde açık artırma usulü ile yapılan satışta palamudun toptan tane fiyatı 20 lira olarak belirlendi. Fiyat bu kadar yüksek olduğu için Sinop‘ta balıkçılarımızdan alıcı bulamadık. O nedenle balıkları il dışına göndererek değerlendireceğiz. Büyük ihtimalle de İstanbul‘a gidecek. Çünkü orada alıcı bulmak daha kolay." dedi.
 

Bayrak, Sinop‘taki balık satışı yapan işletmelere de hak verdiklerini dile getirerek, “20 liraya aldıkları palamudu tezgahta en az 25 lira gibi bir fiyattan satmak durumunda kalacaklardı. Sinop gibi bir şehirde bu rakam çok yüksek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.