Dolar 32,4984
Euro 34,5801
Altın 2.476,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Öğrencilerden 2024’e Zaman Kapsülü

Sinop Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve mezun olacak öğrenciler, 2024 yılında açılmak üzere okul bahçesine zaman kapsülü gömdüler.

Öğrencilerden 2024’e Zaman Kapsülü
28 Nisan 2014 14:54

Sinop Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve mezun olacak öğrenciler, 2024 yılında açılmak üzere okul bahçesine zaman kapsülü gömdüler.  

Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılı sonunda mezun olacak 12. Sınıf öğrencileri, 2024 yılında açılmak üzere okul bahçesine törenle “Zaman Kapsülü” gömdüler.

Sinop Güzel Sanatlar Lisesi’nin resim ve müzik bölümü 12. Sınıf öğrencilerinin, 10 yıl sonra tekrar aynı arkadaşları ve öğretmenleri ile bir araya gelmek için hazırladıkları kapsüle, okul yönetimi ve öğretmenlerden de mesaj yazanlar oldu. Resim öğretmeni Semra Doğruyol’un hazırladığı proje, öğrenciler arasında büyük bir heyecan yarattı ve ilgi gördü. 

Gelecekte hatırlamak istedikleri güzel anılarını, 10 yıl sonraki planlarını, kendileri için şu an değer taşıyan eşyalarını, arkadaşları ve çevreleriyle ilgili samimi düşüncelerini cam şişeler içinde kapsüle koyan öğrenciler, törene dönüşen bir uygulamayla kapsülü okul bahçesine gömerek üzerini betonla kapattılar.

Tüm öğrencilerin ve yakınlarının telefon numaraları,  iletişim adresleri okul idaresine teslim edildi. Okul idaresi 2024 yılında bu adres ve telefonlara ulaşarak, öğrenci ve yakınlarını davet edecek ve bir törenle kapsül açılarak 10 yıl önceki anılar yeniden tazelenecek.

Sinop Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve mezun olacak öğrenciler maksatlarının bu birlikteliği 10 yıllık geleceğe taşımak olduğunu belirterek, büyük bir sevinç ve heyecan içerisinde olduklarını söylediler. 

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.