Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

O'nu Andık Bu Gece

İlçemiz Doğanlı Köyü Hümer Mahallesi Camiinde, Cami Cemaati Ve İmam-Hatip Mesut DALKES Tarafından Tertip Edilen O’NU ANDIK BU GECE Adlı Güzel Bir Proğram ihya edildi.

O'nu Andık Bu Gece
13 Ocak 2014 14:02

İlçemiz Doğanlı Köyü Hümer Mahallesi  Camiinde, Cami Cemaati Ve İmam-Hatip Mesut DALKES Tarafından Tertip Edilen  O’NU ANDIK BU GECE Adlı Güzel Bir Proğram ihya edildi.
Din Görevlisi Mesut DALKES Tarafından Yapılan Sohbette Peygamber Efendimiz  (s.a.s) Doğumu Çocukluğu Ve Peygamberlik Yılları Hakkında bilgiler sunuldu. Miladi 571, Rebiülevvel Ayının 12. Gecesi (Nisan Ayının 20. Günü)   Mekke Ufukları ağarırken  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s) Dünyayı Şereflendirdi.  O’nun Doğduğu Sabah, Alem Başka Bir Alem Oldu. Cihan Nurla Doldu,  Kainatın en Azametli Hadiseleri Bu Gece Vukua Gelmiştir. Bütün Alem Bu Geceyi Bekliyordu.
Peygamber Efendimizin Babası Abdullah, Az zaman Önce vefat etmiş olduğundan Annesi Hz, Amine Hiç Zahmet çekmeden Dünyaya Getirdiği  Bu Nur Topu Çocuğu, Dedesi Abdülmuttalibe Müjdeleyince, Bahtiyar dede torununun Doğumuna Pek Sevindi, Hemen Ona İsim Verdi.
Kureyşin Uluları Yani İleri Gelenleri  Çocuğa Ne İsim Koydun Diye Sorduklarında;
    -Dede Abdülmüttalip
Muhammed İsmini  verdim.
Onlar ‘’ Ecdadında Olmayan Bu İsmi Vermekten Muradın Nedir? Diye Sorunca
Abdülmuttalib ; Umarımki O’nu Yerde Halk, Ulvilikler Aleminde HAK Onu  Övecektir,  Cevap Verdi.
   -Peygamber Efendimizin Doğduğu Gece Kisra Sarayının 14 sütünu çökmüştür.
   -Mecusilerin Uzun Zamandır sönmeyen ve Taptıkları Ateş sönmüştür.
   -Sava Gölü Kurumuştur.
   -Müşriklerin Kabe Üzerindeki Taptıkları Putlar Yerle Bir Olmuştur.
Bütün Bunların Hepsi Çok Mühim Olaylardır. Çünkü HAK Gelmiş BATIL Zail Olmuştur.
Hakkı Telkin Ve Tebliğ edecek Olan Kainatın Efendisi, Peygamberler Peygamberi Fahri Alem Muhammedül -Mustafa  (s.a.s) Doğmuştu.
Ardından  Kur’an-ı Kerimler Okundu Salatü Selamlar tehiyyatü ikramlar getirildi. Proğram Güzel Bir Dua İle İhya Edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.