Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Nobel Ödülünü Atasına Sunacak

16 Aralık 2015 16:23

Bilim ve tıp dünyası için tartışmasız önemdeki ‘DNA Onarımı’ araştırmaya imza atan Prof. Dr. Aziz SANCAR ülkemizi dünya çapında onurlandırmıştır.

Anadolu coğrafyasından, bu toplumdan yetişmiş yoksul bir halk çocuğunun bir bilim insanının varabileceği en üst mertebeye gelmiş Prof. Dr. Aziz SANLAR için yazılıp çizilen; Kürt’müş, Türk’müş, Arap’mış istismar oymazlık ve kompleksinden artık vazgeçilmelidir. Değerli bilim adamı ne olduğunu göğsünü gere gere anlatmış yazılıp çizilmiştir. Söylemine dikkat edelim; ‘Bütün çocuklarımıza bilim alanında eğitim öğretim vermemiz lazım. Özellikle kızlarımızı okutmak lazım.’

Beyaz Saray davetinde ‘Beyaz Saray’a davet edildik eşlerimizle birlikte. Görüşme çok kısa sürdü. Söyleyecek bir şeyiniz var mı diye sordular. ‘Bilim için ayırdığınız bütçeyi neden yüzde 20 azalttınız’ diye sordum. Sanırım hoşlanmadılar…’ Devamında ‘Bir ülkenin eğitim bütçesi, savunma bütçesinden daha fazla olduğunda o ülke görevini yapmış olur’ demiş. ABD’de yaşaması, orada çalışması ve orada yaptığı çalışmayla ödül almasına rağmen yinede gurur duymalıyız.

Bilim ve tıp dünyası için tartışmasız önemdeki ‘DNA Onarımı’ araştırmaya imza atan Prof. Dr. Aziz SANCAR ülkemizi dünya çapında onurlandırmıştır. Anadolu Aydınlanma Hareketi olan Cumhuriyet rejimimiz ve Onun önderi Mustafa Kemal Atatürk özellikle eğitimde yüzümüzü bilime ve fene çevirerek; hiç bir zümreye, ırka, inanç ve cinsiyet ayırımı yapmadan herkesin eğitim olanaklarından eşit yararlanmasını sağlamıştır. Nobel’e giden başarı bunun örneğidir.

Prof. Dr. Aziz Sancar 2015 Nobel Kimya ödülünü aldığı törenin ardından Hürriyet gazetesine “Bu ödül Ata’mız sayesinde alınmıştır.” Diyerek “Ödülü 19 Mayıs’ta Türkiye’ye gelerek Anıtkabir’de Atatürk’e bırakacağım” demiş… Stockholm de “Stockholm Üniversitesi’nde verdiği konferans da kıyafetindeki ayrıntı dikkatlerden kaçmamış. Yakasına taktığı bayrağımız ve Atatürk rozetini tercih ettiği görülmüştür.

Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın bilim dalında Nobel ödülü alması ülkemiz açısından da bir derstir. Eğer koşullar oluşursa insanımızın neler yapabileceğinin de kanıtıdır. Cumhuriyetin imkanlarıyla Anadolu’nun güney doğusunda doğmuş insanımız Nobel Kimya ödülünü alıyor ve Devletin sağladığı imkanları hep unutmuyor ama insanlık için çalışıyor. Keşke ülkemizde de bu başarıları gerçekleştirebilecek ortamlara gidilse, yurtlaşma çıkmak zorunda kalınmasa…

Bilimsel, laik, parasız, fırsat eşitliğine dayalı bir eğitim, bilimsel gerçeklerin peşinde, bilime tutkuyla bağlı insanlarımızı kaybetmemek önemlidir. Prof. Dr. Aziz SANCAR, bu yolda ışığımız olsun, Kıymetli bilim adamımızı kutluyorum. Cumhuriyetimizi kuranların bu alanda yarattığı fırsat eşitliğine, bilime, aydınlanmaya dayalı Eğitim sistemini oturtmalıyız. Her geçen gün bilimden uzaklaşan, dinsel içerik kazanan eğitimden vazgeçilmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.