Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Nişanlanmak Kolay, Nişan Hazırlığı ise En Zoru

Nişanlanmak nasıl bir gün sürüyorsa, nişana hazırlık günlerce, haftalarca hatta aylarca sürebiliyor. Her şeyin en güzelini bulmak isteyen çiftin her bir detay üzerinde karar vermeleri de zaman alıyor.

Nişanlanmak Kolay, Nişan Hazırlığı ise En Zoru
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2018 10:16

Birbirini seven iki kişi için en mutlu günlerden biridir, nişanlandıkları gün. Eş, dost, akraba kısacası herkes bu özel güne şahit olmak; mutlu çift ile birlikte bu sevinci yaşamak ister. Aile büyüklerinin şahitliğinde, kırmızı kurdele takılmış iki nişan yüzüğünün çifte takdim edilmesi bu gün için yetmez. Nişan törenine ait onlarca farklı detay da vardır unutulmaması gereken.

Hayrettin Kaya

Nişanlanmak nasıl bir gün sürüyorsa, nişana hazırlık günlerce, haftalarca hatta aylarca sürebiliyor.  Her şeyin en güzelini bulmak isteyen çiftin her bir detay üzerinde karar vermeleri de zaman alıyor.  Nişanlanacak için artık, ritüel haline gelen nişan çikolatası da bu detayların en önemlileri başında geliyor.

Nişan törenine davet edilen yakınlarını nişanlanacak çift ve aileleri, en güzel şekilde, muhteşem bir dekorun altında ağırlamak için hazırlıklarını yaparlar. Davetlilere, bu mutlu günü hatırlatacak bir hatıra da vermek isterler. Nişan gününe ait en gözde hediyelerden bir tanesidir nişan çikolatası. Her bir çikolata; kaliteye, içeriğe, dış kabının tasarımına, sunum şekline, markasına ve daha bir çok farklı kritere göre ayrılmaktadır. En önemlisi ayrıntı ise, çikolatanın sunum şekline karar verilmesi ve çikolataların son halinin nişanlanacak çiftin içine sinmesidir.

Nişan çikolatası içeriğie karar vermek de yeterli değil

Nişan çikolatası içeriğine karar verildi, dış kabı üzerine fikir birliğine varıldı; unutulmamalıdır ki çikolataların sunumu çok önemlidir. Göz dolduran bir sunuma sahip nişan çikolataları dikkat çekici olacaktır ve harcanan emeği hakkedecektir. Çikolatalar nasıl bir tepside servis edilecek, düz mü yoksa gondol tarzı tepsi de mi?  Üstüne beyaz ya da pembe bir fiyonk ve yapay çiçekler ile süslenecek mi? Bunlara karar vermekte zorlanıyorsanız eğer, nişan çikolatası satın aldığınız yere danışabilir, süslemeyi de kendilerinden isteyebilirsiniz.

Nişan çikolatası süslemesini kendiniz de yapabilirsiniz

Nişan, kına, düğün, hepsi ayrı masraf ayrı emek ister. Nişan töreni için alınan çikolataların süslemelerini dilerseniz kendiniz de yapabilirsiniz. Gondol tarzı ya da düz gümüş renk tepsi ya da her pastanede bulunan süslü kutulara çikolataları dizin. Nişan çikolatası dizildikten sonra dışı farklı renklerde, içi bademli olan çikolatalardan aralara biraz serpiştirin. Son olarak tepsiyi ya da kutuyu beyaz ya da seçeceğiniz farklı renk bir tül ile paketleyin ve  tepesini fiyonk yapın ve son olarak yapay çiçekler ile süsleyin.

Nişan çikolatası ne kadar dayanıklıdır?

Nişan törenleri için genellikle ilkbahar ve yaz ayları tercih edilir. Sıcaklarda ise çikolataların çok önceden alınıp muhafaza edilmesi zor olabilir, çikolatalar tazeliğini koruyamayabilir. Nişan çikolatası ürünlerinin satın alındığı üreticiden mutlaka son tüketim tarihlerini ve çikolataların saklama koşullarını öğrenmekte fayda var. Elbette; madlen ile spesiyal çikolatalar arasında dayanıklılık farklı; saklama ve tavsiye edilen tüketim tarih kriterleri de ayrı olacaktır.

https://nisantepsisi.com.tr/ adresinde her türden nişan çikolatası çeşitlerine ulaşabilirsiniz ve uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.