Dolar 32,5488
Euro 34,8698
Altın 2.427,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Neden HAYIR Diyorum!

16 Nisan sadece REFERANDUM değil….

Neden HAYIR Diyorum!
18 Mart 2017 16:36

16 Nisan sadece REFERANDUM değil, laik cumhuriyetin varlığı meselesi, memleket meselesidir. İktidarın son 14 yıllık icraatında neler gördük, neler yaşadık, unutmak mümkün mü. Kime sorsanız “Eğitim Şart” diyor. Eğitime 27 yılını veren biri olarak çok özlüyorum. Ülkemde Eğitimimizin başına 2002 de Erkan MUMCU, 2003 de Hüseyin ÇELİK, 2009 da Nimet ÇUBUKÇU, 2011 de Ömer DİNÇER, 2013 de, Nebi AVCI, 2016 da İsmet YILMAZ geçti. Aynı iktidar 6 bakan ayrı sistem… Şimdiler de sistemde kalmadı. Ülkemizde ortak görüş “Eğitim dibe vurdu.” Bir eğitimci olarak haykırıyorum HAYIR…

2009 yılında bu güne yerelde gazetecilik yapıyorum. Bu yeni mesleğimde düşüncem; “Gerçek peşinde koşan ve doğruyu yazanlar İÇERİDE… ‘Sınır Tanımayan Gazeteciler’ 2016 yılı dünya basın özgürlüğü raporunda; 180 ülkenin değerlendirdiği özgürlük karnesinde Türkiye 151. Sırada, yani; ‘Gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler arasında. ‘Sınırı Tanımayan Gazeteciler, basın özgürlüğü raporunun 2002 den bu yana yayımlıyor. Raporda; Çok seslilik, bağımsız basın, oto sansür, şeffaflık, yasal düzenlemeler, alt yapı ve gazetecilere yönelik saldırılar ölçü alınıyor. Bu nedenle HAYIR diyorum.

Yasama, yürütme ve yargı gücü tek elde olmamalı. Yasama organımız TBMM ETKİSİZLEŞTİRİLEMEZ, Millet Vekilleri işlevsiz bırakılmamalı. Ulusal Kurtuluş Savaş’ımızı yürüten Gazi Meclis etkisizleştirilmemeli. Yürütme ve yargının tek elde toplanması demokrasilerde kabul edilemez, her türlü denetim mekanizmalarının bağımsızlığı yok edilmemeli. Bu güçler tek adamın elinde olduğunda; Kanun hükmünde emirnamelerle ‘İnsan Hakları’ askıya alındığı, özgürlüklerin yok edildiği, yargının tarafsızlığını kaybettiği bir yönetim biçimi olur. Bu yüzden HAYIR diyorum.

Son bir buçuk yılda bakanlık verilerine göre 476 kız çocuğu cinsel istismara uğramış. Çocuk istismarı ile erken yaşta evliliklerden dolayı çocuk intiharları arttı. EĞİTİM SEN’in ‘Eğitimde Cinsiyetçilik Raporu’na göre 2016 yılında 600 bin kız çocuğu okula gidemedi. Son bir buçuk yılda 455 kadın cinayete kurban gitti. Türkiye ‘Cinsiyet Eşitliği’ sırası 144 ülke arasında 130. Sırada. Yine 2016 yılında her gün ortalama 358 kadın şiddet gördüğü gerekçesiyle kolluk kuvvetine baş vuruyor. Bu nedenle HAYIR diyorum.

Cumhuriyet dönemimizin en büyük toprak kaybı bunların döneminde olmuştur. Suriye’deki SÜLEYMAN ŞAH TÜRNESİ kaç kez yer değiştirdi… Sık sık basınımızda yer alan, mecliste gündeme taşınan Ege’de 17 ada ve kayalığın Yunan bayrağı dalgalanması, özellikle Bulamaç ve Eşek adarlının da yunan askeri yerleştirildiği, hatta başbakanımızın yerel seçim esnasında İzmir’e bağlı koyun Adasına pasaportla gittiği yazıldı çizildi. Oysa Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu sayılan Lozan için; ‘Birileri bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştılar.’ Diyorlardı… Bu yüzden HAYIR diyorum.

Ben; Türkiye Cumhuriyeti’nin 30 Mayıs 1926 tarih ve 869 numaralı İstiklal Madalyası Kanununun Milli Ordu’da ‘Nefer’ İslam oğlu Şükrü’nün torunuyum. Ailem Kafkas göçmeni olarak 1864 yılında Anadolu’ya gelmiş. Bu ülkenin dilini bilmez iken bu topraklar için Halep’te, hicaz da askerlik yapmış, Ulusal Kurtuluş Savaşı’na katılmış ‘26537 no’lu İstiklal Madalyası ve beratıyla onurlandırılmış. Dedemin bu emaneti benim evimin baş köşesinde olup, onurla, şerefle korumakta olan ben Erdoğan ERKAYMAZ’a referandumda HAYIR diyeceğim diye kimse terörist diyemez. O dede bizleri Yurt sevgisi, vatan sevgisiyle büyüttü. Birileri; OSLO İMRALI-KANDİL-DOLMABAHÇE süreçlerinin hesabını versinler. Benim ata vatanım Abhazya ana vatanım Türkiye’dir… Bunun için HAYIR diyeceğim.

YORUMLAR

  1. Tamer Erker dedi ki:

    Ağzına sağlık…Bende daha çok fazla sebepten HAYIR diyeceğim….

  2. İsmail Akın dedi ki:

    Erdoğan Bey; yazınızda sırf ERDOĞAN’a ve temsil ettiği iradeye bağnazca kastınız sebebi ile HAYIR dediğinizi itiraf etmişsiniz. Ve maalesef maddeler konusunda da çarpıtmalar göze batıyor. Bir hemşehriniz olarak Sizi ve sizin fikriyatınızdakileri insafa, iz’ana ve dürüstlüğe davet ediyorum. Hayatınızı körü körüne ve her koşulda muhalefet üzerine bina etmeyin. Zira hazmedemediğiniz yeni Türkiye düzeninde çok rahatsız olursunuz. Özgürlük ve Demokrasinin sadece edebiyatını yapanların değil gerçekten hayatına şiar edinenlerin iktidarı için ben de EVET diyorum. Saygılarımla.