Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Nazım Maviş’ten Çanakkale Zaferi mesajı

Ak Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Nazım Maviş 'Çanakkale'de Modern Zalimlere Dur Dedik!'

Nazım Maviş’ten Çanakkale Zaferi mesajı
Aslan Özdemir
18 Mart 2015 09:31

ÇANAKKALEDE MODERN ZALİMLERE DUR DEDİK
AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Maviş açıklamasında 2015 yılının Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı olduğunu hatırlatarak “Sadece Mart ayı içinde değil yıl boyunca Çanakkale Savaşları konusunda etkinlikler yapmalıyız.” dedi. “Çanakkale Zaferiyle zalimlere dur dedik” şeklinde açıklamasını sürdüren Maviş, Çanakkale’de en çok şehit veren illerden birinin Sinop olduğunu, bu sebeple 2015 yılı boyunca Sinop’ta yapılacak Çanakkale etkinliklerinin artışından da sevinç duyduğunu belirtti.
 
ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI
Çanakkale Zaferiyle ilgili yaptığı açıklamada 2015 yılının Çanakkale Zaferinin 100. yılı olduğunu vurgulayan AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Nazım Maviş şunları söyledi;
“Çanakkale Savaşları, İslam’ı düşman olarak seçmiş Batının ve modern dünyanın Anadolu’yu işgal etme niyeti sonucu ortaya çıkmış bir savaştır. Çanakkale Savaşları geçen yüzyılın en büyük savaşlarından biridir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy meşhur Çanakkale şiirinde “Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?
En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi.” diyerek bu durumu ifade etmektedir.
Onlar kaç donanmayla ve kaç orduyla gelirlerse gelsinler sonuçta hüsrana uğrayarak gittiler. Çünkü cephenin Anadolu tarafında Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.” diye tarif edilen yiğitler, vatan sevdalıları, mücahitler vardı.
 
ÇANAKKALE’Yİ BİRLİK, DİRLİK ve İMANLA KAZANDIK
“Çanakkale Zaferiyle her zaman gurur duymalıyız” diyen Nazım Maviş açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Çanakkale Zaferiyle her zaman gurur duymalı ve zaferi çocuklarımıza daha çok anlatmalıyız. Çünkü Çanakkale Zaferi, 20. yüzyıla milletimizin mührünü vurmuş bir zaferdir. Dedelerimiz ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek modern sömürgecilere ve zalimlere dur dedi. Her aile Çanakkale’deki şehitlik alanını gezmeli, oradaki birliği, kardeşliği ve mertliği görmelidir.”
Açıklamasının devamında “Çanakkale Zaferi birlik, dirlik, kardeşlik ve imanla kazanıldı. Birliğimizi korumalıyız, kardeşliğimizi güçlendirmeyiz. Hep beraber güçlü bir ülke için çalışmalıyız. 2023 hedeflerini hep birlikte gerçekleştirmeliyiz. ” şeklinde konuşan Maviş, sadece Mart ayı içinde değil yıl boyunca Çanakkale Savaşları ve Çanakkale Zaferi konusunda etkinliklerin sürdürülmesinin doğru olacağını söyledi.
 
EN ÇOK ŞEHİT VEREN İLLERDEN BİRİ; SİNOP
Çanakkale Cephesinde şehit düşenler başta olmak üzere vatan savunmasında şehit ve gazi olan tüm vatan evlatlarına rahmet dileyen Nazım Maviş açıklamasını şöyle tamamladı.
“Şehit ve gazilerimizin her birine rahmet diliyorum. Çanakkale’de en çok şehit veren yerlerden biri Sinop ilimizdir. Sinoplular olarak bunun gereğini yapmalıyız. Sinop’un komşuları olan Kastamonu, Çorum, Çankırı, Samsun gibi iller de Çanakkale’de en çok şehit veren iller arasında yer almaktadır. Çanakkale’de her ilimizden şehit vardır. Hatta ümmet olmanın bir sonucu olarak Kudüs, Bağdat, Bosna, Arnavutluk gibi cepheye çok uzak diyarlardan da şehitler vardır. Allah hepsine rahmet eylesin.”

Hayrettin Kaya
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.