Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Muzaffer Şimşek İle Sohbet!

Ayancık Gazetesi köşe yazarı Erdoğan Erkaymaz, Erfelek Belediye Başkanı Sayın Muzaffer ŞİMŞEK’i ziyaret ederek sohbet gerçekleştirdi.

Muzaffer Şimşek İle Sohbet!
Aslan Özdemir
14 Ocak 2016 18:12

Ayancık Gazetesi köşe yazarı Erdoğan Erkaymaz, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer ŞİMŞEK’i ziyaret ederek sohbet gerçekleştirdi.

Hayrettin Kaya

Erkaymaz’ın Başkan Muzaffer Şimşek ile sohbeti

12 Ocak 2015 günü doğup büyüdüğüm, yeşili, sakinliği, güler yüzlü insanların yaşadığı Erfelek’te idim. Saat 13.00 gibi belediye başkanımız sayın Muzaffer ŞİMŞEK ağabeyimi telefonla aradığımda; müsaitseler yarım saat sonra çay içmeye geleceğim dediğimde ‘Bekliyorum’ yanıtı üzerine randevu saatimde makamında oldum.

Küçük bu özel kasabamız Erfelek’te ilişkiler; mutluluk ve sevinci paylaşim da, sıkıntı ve kederin göğüslenmesinde ayrı bir öneme sahiptir. Sayın Muzaffer ŞİMŞEK benim meslektaşım ve ilçeden ağabeyimdir. Başkan Şimşek  sempatik, güler yüzlü, dinamik görünümüyle beni oldukça hoş karşıladı. İkramda bulunduktan sonra sohbete başladık. Bu, sayın başkanın ikinci dönem belediye başkanlığı idi. ‘Nasıl gidiyor belediye işleri’ dediğimde; başkan ‘günümüz sosyal belediyecilikte en belirgin işlerimiz olan yol, su, park-bahçe, temizlik birimleri, imar gibi geleneksel yerel hizmetlere ek olarak yerel toplumun bireysel ve grup ihtiyaçlarını da çözme konusunda katkı yapmaya çalışıyorum. Yani kısacası sunduğumuz sosyal nitelikli hizmetlerle Erfelekli hemşerilerime daha iyi bir hayat standartı sunmayı hedefledim. Taki, ilk günümden bu güne…’

Sohbetimiz sırasında çocukluk arkadaşım Erfelek Belediye Meclisi üyesi Berna TÜRKOĞLU makama geldi. Sarıldık hasret giderdikten sonra başkan Berna hanım için ‘İmar düzenlemesi çalışmalarımız var Berna hanımda komisyonda çalışmaya geldiler’ söyleminin akabinde çalışmaya katılmak üzere aramızdan ayrıldı. Konu üzerine de ‘Yeni şehir planlaması üzerine çalışıyoruz.  İzin kullanım alanları, otogar, Hastane, itfaiyede içinde olan kurum binaları yeni emniyet binamız ve futbol sahası arasındaki bölgeye yerleştiriyoruz. Amacımız hemşerilerimize daha rahat hizmet sunmak adınadır. Ayrıca bu bölge şelaleler yolu üzerinde bulunan ekspres yolu üzerindedir. Komisyon üyelerimiz Soner ÖZTÜRK, Berna TÜRKOĞLU, Ramazan DİKEN, Ali ÇETİNKAYA’ya iller bankasından gelen uzman arkadaşlarda yardımcı oluyorlar. Bu çalışma 10 yıllık ileriye doğru bir çalışma olup bundan sonra hemşerilerimiz mağdur edilmeyecek. Ova mahallemiz 3 kat bahçeli nizam olup %25 kullanım alana uygulanacaktır.’

Yine sohbetimizin bir bölümünde alt yapı çalışmalarına geldiği günden bu yana önem verdiğini, kanalizasyon sorununu çözdüğünü, elektrik hatlarını yer altına aldırdığını, mevcut direk olarak kullanılanlarının da yenileneceğini, uzak mahallelerimizin yollarının sıcak asfalt yapıldığını merkezde kaldırıma parke taşı döşendiğini, Kınık çayı üzerine çevre düzenlemeler yapılacağının müjdesini de ekledi.

Belediyeye ait makam binasının üst katının sosyal projeler için oluşturduğunu anlatırken gözlerindeki parıltıyı görmemek mümkün değil. ‘Erdoğancığım günümüzde giderek önemi artan sosyal sorumluluk olgusu birey olarak bana ve kurumum Erfelek Belediyesi’ne önemli sorumluluk yüklemektedir. Sosyal sorumluluk ve topluma hizmet işleri kurumlar için artık bir felsefe haline gelmiştir. Bu doğrultuda gerek kurumumun insan kaynakları, gerekse toplumumuz tarafından benimsenmesi önem arz etmektedir. Bu anlayışla üst katımızda kapalı alanda hemşerilerimizin sosyal etkinlik alanı salonu, ÖSYM ve diğer sınavlara hazırlanmaları için kurs salonu, kapalı alanda spor yapabilmeleri için ‘Fitness Salonu’, resim yetenekliler için Resim Salonu, Müzik Odası, Bilgisayar Odası, Masa Tenisi ve Bilardo Salonu, Gençlere ikramda bulunulan sohbet salonu ve Erfelekli bayanların sosyal aktiviteleri için modern kaliteli mobilyayla döşenmiş salonlar bulunmaktadır.  Son katımızda da rahmetli Zeki YILDIRIM’ın koleksiyonunun ağırlıklı olan ‘KENT MÜZESİ’ gibi düşündüğüm alan bulunmakta…’ dediler ve o bölümleri bana eşlik ederek bana büyük bir mutlulukla gösterdiler.

Yeni ve işler vaziyette makine parkından da bahsettikten sonra ‘Belkide Sinop’umuzda sadece ilçemde belediyemize ait sinema salonu var. Her Çarşamba sosyal belediyecilik anlayışıyla kültür bakanlığı müsaadeli filmleri hemşerilerimize gösterime sunuyoruz.’

Bu konuları ayak üstü konuştuğumuz sohbetlerde not almadığım için bu yazdıklarım belleğimde kalanlardır, fotoğraflarda cep telefonumla çektiğim fotoğraflar. Atladığım konular varsa şimdiden sözümü veriyorum sevgili başkanım, meslektaşım, ağabeyim ileride kayıt ve notlarımla ilçemizi ve çalışmalarımız detaylı kaleme alacağım. Erfelek ilçemize güzellikler katacak daha nice proje ve çalışmalar dilerken kısa ziyaretimin karıda bana bu yazımı yazdırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.