Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Muharrem İnce’ye cevap

Sayın İnce, birden oyunu bırakıp, maç devam ederken 'teknik direktör olayım'…

Muharrem İnce’ye cevap
Aslan Özdemir
23 Ağustos 2014 13:05

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin genel başkanlığa aday olacağına ilişkin iddiaları, "Sayın İnce çok iyi bir santrfor. Sayın İnce, birden oyunu bırakıp, maç devam ederken 'teknik direktör olayım' dedi. Partimizin İnce'den, santrfor olarak mahrum kalmasını istemeyiz. Partinin hali hazırda teknik direktörü var" dedi.

Hayrettin Kaya

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin genel başkanlığa aday olacağına ilişkin iddiaları, "Sayın İnce çok iyi bir santrfor. Sayın İnce, birden oyunu bırakıp, maç devam ederken 'teknik direktör olayım' dedi. Partimizin İnce'den, santrfor olarak mahrum kalmasını istemeyiz. Partinin hali hazırda teknik direktörü var" dedi.

 

Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayını toplayacağını açıklaması ve partideki gelişmelerle ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

 

CHP'nin çok sesli ve kurultaya yatkın bir parti olduğunu dile getiren Altay, "Sık kurultay yapan partiyiz. Bu sebeple CHP'ye kurultaylar partisi de denir" ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarının Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun istifasını gerektiren noktada olmadığını belirten Altay, "Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP'nin adayı değildir. İhsanoğlu, birden çok partinin üzerinde uzlaştığı adaydır. CHP içinden cumhurbaşkanı adayı göstermeyi doğru bulmadık. Toplumun geniş kesimlerini kucaklayan, herkesin hukukunu koruyan aday olsun istedik" diye konuştu.

 

Altay, seçimi kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyundaki itibarı ve gücünü koruduğunun anlaşıldığını dile getirerek, "Vatandaşın takdirine saygı duymazsan siyaseti bırakacaksın. Ne olurdu da Erdoğan seçilemezdi, bu tartışılabilir. Siyaset kimya olayı değildir. Kimyada bir deney yaparsın, olmadı bir daha yaparsın. Siyasette iş bitmiştir artık, filmi geriye saramazsın" dedi.

CHP'de kurultay taleplerini saygıyla karşıladıklarını ifade eden Altay, İhsanoğlu'nun adaylığını eleştirenlere tepki gösterdi.

 

Altay, şöyle konuştu:"Partinin adayını ilan ettiğimiz gün, çıkıp partinin desteklediği adayı yerden yere vuranların, kamuoyu nezdinde itibarsızlaştıranların bugün CHP'ye laf söyleme hakları yoktur. Kendileri demokratik süreçle milletvekili olmayan, tepeden atanan insanların Cumhurbaşkanlığı adaylığında, 'parti içi demokratik süreç yaşanmadı' demeye hakları yoktur. CHP parti içi demokrasinin ve genel başkanın engin hoşgörüsünün var olduğu partidir ama parti içi disiplinin de var olacağı parti olacaktır."

 

Kurultay kararı alındıktan sonra parti içi disiplin mekanizmasının çalıştırılmasını doğru bulmadığını belirten Altay, "Güven tazeleyen genel başkan, yeni yönetimiyle parti içi disiplinsizliklere seyirci kalmamalıdır, kalmayacaktır. Kurultaydan sonra disiplin mekanizması işletilmesi mümkün olmakla birlikte, olmaz. Elbette çok sesli partiyiz, milletvekillerimiz özgürce düşüncelerini söylesinler ama partinin genel başkanı ve yönetimi aleyhinde partiyi karalamak disiplin suçudur. Bundan sonra bunlara müsaade edilmeyecek" diye konuştu.

 

– "Renkli yarış olur"

Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin genel başkanlığa aday olacağına ilişkin iddialar hatırlatılan Altay, "Renkli bir yarış olur mu?" sorusunu, "Olur" şeklinde yanıtladı.

Altay, İnce'nin 12 yıldır arkadaşı olduğunu ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda beraber çalıştıklarını ve çok iyi bir siyasetçi olduğunu söyledi.

 

İnce'nin konumunu futbol benzetmesiyle değerlendiren Altay, "Sayın İnce çok iyi bir santrfor. Birden oyunu bırakıp, maç devam ederken teknik direktör olayım dedi. Hakkıdır. Saygı duyuyorum. Bakalım kurultay delegeleri ne diyecek. Partimizin İnce'den santrfor olarak mahrum kalmasını istemeyiz. Partinin hali hazırda teknik direktörü var" dedi.

 

Partinin eksiklerinin kurultayda giderileceğini, partinin biraz daha gençleşerek, kadınlara daha fazla yer vererek, iyi yetişmiş vizyoner kadroyla topluma umut vermek zorunda olduklarını vurgulayan Altay, şöyle devam etti:"Kurultayı, asıl CHP'nin ideolojik eksenine oturacağı kurultay olarak görüyorum. Bu kurultayla CHP, ciddi bir ideolojik eksene oturacaktır ve oturmak zorundadır. Bir partinin birazı öyle, birazı böyle olmaz. Partinin ideolojik ekseni olacak ve bu eksen çerçevesinde yürüyecek. Bazen eleştiriyorlar 'eksen kayıyor' diye. Olmayan eksen kaymaz. Şimdi partiyi bir ideolojik eksene oturtma meselesidir. Bu kurultay onun kurultayıdır."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.