Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Model Gemi Yapım Kursu

Bir Usta Bin Usta Projesi

Model Gemi Yapım Kursu
Aslan Özdemir
10 Mayıs 2017 16:05

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Sigorta organizesinde gerçekleştirilen, “Bir Usta Bin Usta Projesi” kapsamında Sinop’ta başlatılan model gemi yapımı kursu tanıtım ve açılış programı yapıldı.

Hayrettin Kaya

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışmanlığı ve Anadolu Sigorta’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen ve kaybolmaya yüz tutan bazı mesleklere olan ilgiyi artırmayı, bu meslekleri yeniden canlandırmayı amaçlayan, ‘Bir usta bin usta’ projesi kapsamında Sinop’ta başlatılan model gemi yapımı kursu tanıtım ve açılış programı yapıldı. Sinop küçük sanayi sitesinde bulunan eğitim atölyesinde gerçekleştirilen programa Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Daire Başkanı Aysun İmirgi, Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Çobanoğlu ile çeşitli kurum temsilcileri ve kursiyerler katıldı.
10 YILDA BİN ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Programda bir konuşma yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, 2010 yılında başlayan “Bir usta bin usta” projesinde şuana kadar 35 ayrı ilde açılan 35 ayrı kursta 700 öğrenci yetiştirdiklerini, proje bitiminde ise bu öğrenci sayısını bine çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Koç; “Hayata geçirilen “Bir usta bin usta” projesi gerçekten çok güzel bir proje. Anadolu Sigorta 1925 yılında bu ülkenin değerlerini teminat altına almak amacıyla kurulmuş bir kuruluş. Bizim işimiz her ne kadar fiziki değerleri teminat altına almak gibi görünse de diğer taraftan manevi değerleri de teminat almak en büyük hedeflerimizden. İşte sosyal sorumluluk çerçevesinde hazırladığımız projelerle bu ülkenin manevi değerlerini unutulmaya yüz tutmuş mesleklerini korumaya çalışıyoruz. Bu 10 yıllık bir proje ve bu projede 7 yılı geride bıraktık. 7 yılda 35 ilde 35 ayrı proje gerçekleştirildi. Şuana kadar yaklaşık 700 öğrenci yetişti. Her ustamızdan yeni yeni öğrenciler ortaya çıktı. Bu projemiz bittiğinde ise öğrenci sayımızın bin olmasını bekliyoruz. Bugün Sinop’ta gördüklerimiz bizi çok heyecanlandırdı. Karadeniz’e özgü çalışmaların yapıldığını görmek, hele bu çalışmaların eski bir tarihe dayandığını görmek gerçekten çok güzel. Umarım burada kurs alan kursiyerlerimiz başarılı bir şekilde buradan mezun olurlar ve kendi işlerinin sahipleri olurlar. Bu anlamda bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BU PROJENİN İÇİNDE OLMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYUYORUZ

Programda daha sonra söz alan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Çobanoğlu’da Sinop’a fayda sağlayacak olan projenin içinde bulunmaktan onur duyduklarını söyledi. Çobanoğlu; “Kültür ve Turizm Derneği olarak bu anlamlı projenin içinde olmaktan büyük onur duyuyoruz. El sanatları aslında bir toplumun karakteristik özelliklerini geçmişten bu güne taşıyan en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu anlamda el sanatları ekonomik değeri olmasa bile yaşatılması gereken değerler arasında. Dolayısıyla bu projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KÜLTÜR MİRASIMIZI YAŞATMAK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, kültür mirasımızı araştırmak, derlemek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamanın öcelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Daire Başkanı Aysun İmirgi de bu anlamda hayata geçirilen bir usta bin usta projesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. İmirgi; “Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Daire Başkanı Aysun İmirgi, Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere ve yerel değerlere ilgi çekmek, bu mesleklerin yeniden canlanmasını ve meslek ustalarının deneyimlerinin gelecek nesillere taşınmasını sağlamak amacıyla bakanlığımız ve Anadolu Sigortanın İşbirliği ile hayata geçirilen bir usta bin usta projesinin tanıtım ve açılış toplantısına bakanlığım adına katılmaktan gurur duyuyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, kültür mirasımızı araştırmak, derlemek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtılmasını sağlamak amacıyla kültürel etkinlikler düzenlemek önceliklerimizdendir. Bakanlığımız, araştırma ve eğitim genel müdürlüğü olarak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak, korumak ve yaşatmak amacıyla çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Bir usta bin usta projesi de bu uygulamanın önemli adımlarından bir tanesidir. Kurs süresince göstereceği özverili çalışmalarından dolayı değerli ustamıza teşekkür eder, bu mesleği öğrenip birer kültür aktarıcısı olacak olan kursiyerlerimize de başarılar diliyorum” dedi.
Programda son olarak söz alan Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır ise Sinop’un tanıtımına katkı sağlayacak bu anlamlı projeye destek veren herkese teşekkür etti. Tanışır; “İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm bu anlamlı projeye verdikleri desteklerden dolayı başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere Anadolu Sigorta ve projenin tüm destekçilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar kursiyerlerin çalışma alanlarını gezdi yapılan çalışmaları inceledi. Gezi esnasında proje eğitmeni Ülgen Tekne Modelleri Sahibi Doğan Ülgen katılımcılara çeşitli bilgiler verdi. Program yapılan ikramlar ile son buldu. Sinop’ta Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Anadolu Sigorta ve Sinop Kültür Turizm Derneği katkıları ile açılan, yaklaşık 4 buçuk ay sürecek ve 520 saati kapsayacak olan kursta, kursiyerlere el yapımı tekne maketi yapımı konusunda eğitimler verilecek. Erdoğan ERKAYMAZ

Model Gemi Yapım Kursu

Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu Model Gemi Yapım Kursu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.