Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Modasız Yaşam Çiçeksiz Bahçe Gibidir

Moda; toplumda farklı kesimlere hitap eden sezon ya da yıllara göre değişim göstererek kendini sürekli yenileyen ve piyasayı sürekli hareketlendiren bir akımdır.

Modasız Yaşam Çiçeksiz Bahçe Gibidir
Aslan Özdemir
3 Kasım 2015 23:43

Moda; toplumda farklı kesimlere hitap eden sezon ya da yıllara göre değişim göstererek kendini sürekli yenileyen ve piyasayı sürekli hareketlendiren bir akımdır. Özellikle giyim konusunda moda tasarım; farklı giyim tarzlarının kendinden de fikirler katarak bakış açısını kağıda yansıtılması çalışmasıdır.

Hayrettin Kaya

Toplumun geneline sunulan tasarımların dışında kişiye özel hazırlanan tasarımlar da vardır. Kişiler yaşam tarzları olsun hayata bakış açıları olsun bu özelliklerini giyimlerine yansıtırlar. Giyim tercihleri kişilik yapılarını da yansıtacağından çok önemlidir. Moda körü körüne takip edilmemeli sırf moda diye giyinmemelidir. Her şeyden önce kişi kıyafetinin içinde kendisini rahat hissetmelidir. Belli modacılar belli bakış açılarıyla tasarımlar hazırlarken bir kısım moda tasarımcısı daha uçuk kaçık ve sıra dışı tasarımları ile dikkatleri üzerine toplamaktadır.

Ayrıca yaz kış bahar koleksiyonları gibi kısa dönem koleksiyonlarıda hazırlayarak beğeniye sunan tasarımcılar endüstri ile de iç içe olmak durumundadır. Moda tasarımı kumaşın ipinden desenine renginden biçilme tarzına kadar geniş bir alanı kapsar. Endüstriyel moda tasarımı bu nedenle ayrı düşünülemez. Bir sene çizgili desenler diğer dönem puanlı ya da iri çiçekli desenlerle değişik esintiler hep yeni bir başlangıç ile çıkar karşımıza.

Moda tasarımı günümüzde oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. Özellikle üniversite bünyelerinde moda tasarım bölümlerinde artış görülmektedir. Bunun yanı sıra bu bölümlere öğrencilerin talepleri de artmaya başlamıştır. Bunun nedeni ise moda kavramı değişmese de moda anlayışının, giyim tarzının değişiyor olmasıdır. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.