Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

MHP köy ziyaretlerine devam ediyor

Kumluk-Gürsökü-Yarenler-Kozçuğaz köy ziyaretlerinden izlenimler

MHP köy ziyaretlerine devam ediyor
Aslan Özdemir
9 Nisan 2015 17:33

MHP Ayancık İlçe Başkanı Necati Kalafat köy gezisinde yaptıkları izlenimleri gazetemize şu şekilde aktardı. Kalafat, Yönetim Kurulumuzdan oluşturulan bir ekiple karlı bir 4 Nisan gününde önce Kumluk pazarını ziyaret ettik. Diye sözlerine başladı.

Hayrettin Kaya

 

Kumluk esnafı ve civar köylerden vatandaşlar ile görüştük, sohbet ettik. Sorunlarını dinledik. Kumluk'ta her hafta Cumartesi günleri öğlene kadar sebze meyve pazarı ve hayvan pazarı şeklinde iki bölümlü bir pazar kuruluyor. Genellikle öğlene kadar süren bu pazaryeri havanın durumuna göre hareketli olduğu söyleniyor. 4 Nisan günü hava yarı kapalı ve serin olduğundan pazarda yoğunluk yoktu. Yakın köyler de oturan insanlarımız burayı her hafta ziyaret ederek hem arkadaş eş – dostlarıyla görüşüp çay içerek sohbet ediyor, olayların günlük yorumlarını paylaşıyor, hem de haftalık ihtiyaçlarını bu pazardan temin ederek köylerine dönüyorlar. Sohbet ettiğimiz vatandaşlar en büyük sorunun İŞSİZLİK olduğunu vurguluyorlar. İşsizliği azaltmak ve yöreyi canlandırmak amacıyla, bölgede orman ürünlerine yönelik küçük ve orta ölçekli yatırımlar yapılmasını istiyorlar.

 

Bizlere oldukça misafirperver davranan, ilgi ve alakalarını esirgemeyen, KUMLUCA esnafına ve köylülerine, MHP. Ayancık İlçe Bşk.lığı ve Yönetim Krl. adına teşekkür ediyoruz. Öğlen saatlerinde pazarın da sona ermesiyle GÜRSÖKÜ istikametine doğru yola koyulduk. GÜRSÖKÜ köyüne kadar çok iyi bir asfalt yol yapılmış. Yapanlardan emeği geçenlerden Allah razı olsun. Demek ki yapılınca oluyor. Fakat GÜRSÖKÜ'den itibaren yol stabilizeye dönüşüyor. Kış koşullarından yeni çıkıldığı için de oldukça bozuk yer yer çamur, delikli ve acil tamire ihtiyacı olan bir zeminde yavaş yavaş ilerliyoruz.

 

YARENLER'i geçerken derenin karşısında PELİTÇİK Mahallesini görüyoruz. Hava iyice kapatıyor ve kar atıştırmaya başlıyor. Hava sıcaklığı 1-2 dereceyi gösteriyor. Hafif kar yağışı altında ilerlemeye devam ediyoruz. BÜYÜKPINAR (SANSAR) yol ayrımını geçtikten 2-3 km sonra derenin kenarına iniyoruz ve ilerlemeye devam ediyoruz. Nihayet KOZAĞIZ levhasından sola dönerek rampaya doğru çıkarken kar yağışı da artıyor.

 

Ancak Nisan ayında olduğumuzdan kar zeminde tutmuyor ve etkili olmuyor. İyi ki de olmuyor, çünkü havalar düzeldi diye kış lastiklerimi bir hafta evvel değiştirdim. Yolda kar tutsa sıkıntı çekerdik. Ormanda ve yol kenarında birikmiş karların dün akşamdan kaldığı belli oluyor. İlerlerken yolların çamur seviyesi artıyor ve yol kenarlarındaki ağaçlardan bölgede kesim olduğunu anlıyoruz. Hemen önümüzdeki rampada yüklemesini yeni bitirmiş tomruk yüklü bir kamyon var.

 

Yol dar ve şarampol sulu çamurlu olduğundan geçemeyeceğimizi düşünürken yüklü kamyon bize yol verdi ve şarampole düşmeden geçmeyi başardık. Kar yağışı iyice arttı. Bazı yerlerde de tutmaya başladı. Yol kenarlarında oluşan doğa güzelliklerini durup resim çekmeden geçemiyoruz. Tepenin üzerine yaklaştık ve nihayet yol düzleşti. Sol alt tarafta KOZCAĞIZ'ı gördüğümüze sevindik. Sola doğru inişte güzel bir köydü ve kuru çeşmesi olan bir üçyol meydanında durduk.

 

Yanımızdan traktörle geçen genç köylülerle tanıştık. Bu havada ve koşullarda ormanda çalıştıklarını söylediler. Birlikte kar manzaralı fotoğraf çektik ve bize doğru yaya olarak gelenin Köyün Muhtarı ve ayni zamanda akrabaları olduğunu söylediler. KOZCAĞIZ Muhtarı Asım ÖZTÜRK bizlere oldukça misafirperver davrandı ve bizleri evine çay içmeye davet etti. Davetine severek icabet ettik. KOZCAĞIZ Muhtarı Asım ÖZTÜRK'e MHP. Ayancık İlçe Bşk.lığı ve Yönetim Krl. adına teşekkür ediyoruz. Kısa çay sohbetini müteakip dönüş yoluna koyuluyoruz. Bu arada bu köyde yaşamanın en büyük sorununun YOL SORUNU olduğunu muhtarımız da ifade etti.

 

Buradan GÜRSÖKÜ köyüne kadar yaklaşık 20 km. yolun yapılmasını en büyük istekleri. KOZCUĞAZ'ın yolu gerçekten bir perişanlık. Bu devirde artık böyle yollar olmamalı, kalmamalı. Muhtarımızla vedalaşarak Ayancığın en uzak Köyü namını taşıyan KOZCUĞAZ köyünden yine kar yağışıyla AYANCIĞA doğru hareket ettik. Bir başka Köy ziyaretinde görüşmek üzere hoşçakalın… Diyerek sözlerini tamamladı.
MHP köy ziyaretlerine devam ediyor

MHP köy ziyaretlerine devam ediyorMHP köy ziyaretlerine devam ediyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.