Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

MHP İlçe Başkanlığı binası açıldı

MHP İlçe Başkanlığı binası düzenlenen törenle açıldı

MHP İlçe Başkanlığı binası açıldı
Aslan Özdemir
21 Nisan 2015 15:55

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop Merkez İlçe Başkanlığı'nın yeni binası, düzenlenen törenle açıldı.

Hayrettin Kaya

 

Tören öncesi eski otogar mevkisinde bulunan Diyojen heykeli önünde toplanan MHP üyeleri davul zurna eşliğinde yürüyüşe başladı. İl Başkanı Ceyhan Demir, milletvekili adayları Mustafa Meftun Çağlar, Rahmi Öztürk ve partililer daha sonra Sakarya Caddesi Adliye Sarayı önünden Merkez İlçe Başkanlığı’nın Camikebir Mahallesi Tütüncü Sokak’taki yeni hizmet binasının önüne geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programında

 

ilk konuşmayı MHP Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan yaptı. Konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisinin iktidar olma vaktinin geldiğini belirten Yılmaz Şanlan, mevcut iktidarın sürdürdüğü adaletsiz politikalara dur demek için Türkiye’nin MHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Şanlan; “Sürgünlerle yıldırılmaya, sehpalarda durdurulmaya mevki ve servet ile kandırılmaya çalışılan ama asla yolundan dönmeyen bu kutlu yürüyüşün, milliyetçi hareketin iktidar olma zamanı geldi. Tüm bu gidişata dur diyecek demokratik yol daha durmadı, hala açık. Kökeni, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun al bayrağımızın etrafında toplanan, milletimize ait olmaktan gurur duyan herkes bizim için aziz milletimizin bir ferdidir. Başarı ancak bir olduğumuzda, bütün olduğumuzda, ortak hedefe kitlendiğimizde ortaya çıkacaktır. Gün samimi olanların, karşılıksız sevenlerin günüdür. Gün Sinop’u kucaklama, Milliyetçi hareketin adaylarını Sinoplularla kucaklaştırma günüdür. Gün iktidar olma günüdür. Bayrağı yukarılara dikmek için yola çıktığımız Sayın Mustafa Meftun Çağlar ve Rahmi Öztürk’e başarılar diler, şahsım ve yönetimim adına her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Son sözümüzü daha söylemedik. Ya devlet ülkücüleşecek, ya da ülkücüler devletleşecek” dedi. 

 

Daha sonra söz alana MHP Milletvekili Adayı Rahmi Öztürk, açılışa iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti.  Alanda bulunanlara kendisini tanıtan Rahmi Öztürk, mevcut düzene dur demek için Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milletvekili adayı olduğunu söyledi. Öztürk; “Bana bazen soruyorlar neden aday oldunuz diye. Arkadaşlar ben haksızlığa, hırsızlığa ve yolsuzluğa dur demek için aday oldum. Kanunsuz, sınavsız işe alarak, sınava girip de sıra bekleyen çocuklarımızın hakkını yiyenlere dur demek için aday oldum. Hepinizin bildiği gibi doğu bölgelerimizde polisimiz, askerimiz eli kolu bağlı bir halde duruyor. Bunun yanında eli kanlı teröristler bu bölgelerde her türlü şımarıklığı rahatlıkla yapabiliyorlar. Sınırlarımız adeta yol geçen hanına döndü. PKK’lı teröristler, IŞİD örgütünün katilleri, peşmergeler, Suriyeliler sınırlarımızdan sorgusuz sualsiz geçmekte. Ama PKK zulmünden, peşmerge zulmünden kaçan Türkmen kardeşlerimiz ne hikmetse sınıra geldiklerinde durduruluyor. İşte bu haksızlıklara dur demek için aday oldum. İnanıyorum ki 7 Haziran’da AK Parti’ye gönül veripte oy veren sağduyu sahibi temiz yürekli vatandaşlarımızda bu gidişata bir dur diyecek ve AK Partinin sesini değil vicdanlarının sesini dinleyecekler ve bize döneceklerdir” diye konuştu. 

 

MHP Birinci sıra Sinop Milletvekili adayı Mustafa Meftun Çağlar ise konuşmasında, temiz bir seçim süreci geçirmeyi arzuladıklarını belirterek; “Bu seçim sürecinde kimseyi kırmadan, üzmeden kimseye kötü söz söylemeden sadece kendi duygularımızı sadece kendi güzelliklerimizi anlatarak bu seçim sürecini tamamlayacağız. Çünkü birbirimizin kıymetini bilmek zorundayız. Bizim sağcımız da kıymetli, solcumuz da kıymetli. Bizim MHP’limizde kıymetli, AKP’limizde kıymetli, CHP’limizde kıymetli, Saadet Partilimiz de kıymetli, Büyük Birlik Partilimizde kıymetli. Çünkü biz Sinoplu’yuz. Sinop’tan hain çıkmaz arkadaşlar. Birbirimizin kıymetini bilelim. Birbirimizi kişisel basit siyasi hesaplarla kırmayalım, üzmeyelim. Hayırlıyla şu seçim sürecini tamamlayalım” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çağlar, “Sizlere şu sözü veriyorum. Nasip olur vekil seçilirsem, şu rozeti koyuyorum bir kenara. 3 hilal benim yüreğimdedir onu atamam. Ama hizmet anlamında o üç hilali koyuyorum bir kenara. Bütün Sinoplulara hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet edeceğime söz veriyorum. Bu benim size namus ve şeref sözümdür. Bakın Rahmi beyde bende sıradan insanlarız, sizden insanlarız. Devlet memuruyuz. Başka hesaplarımız yok. Çok fazla oynayacak alanlarımız yok. Ama yetiştik, devlet tecrübesini aldık. İnşallah bu tecrübelerimizle bu hizmetlerimizi size aktarmak istiyoruz. Eğer bize destek verirseniz siz kazanacaksınız, biz değil. Ben kaybedersem biz kaybedeceğiz. Ben kazanırsam, biz kazanacağız. Çünkü biz siziz, sizden bir parçayız. Bize destek olun, dua edin” diyerek destek istedi. “Bu iktidar ya bendensin ya değilsin anlayışını maalesef yerleştirdi” diyen Çağlar, “ Eğer bu iktidarın yanındaysanız yaşama hakkınız var, bu iktidarın yanında değilseniz yaşama hakkınız yok. Ben 24 Kasım’da Kars’a tayin edildim. Çok basit sebeplerden dolayı. Ama vereceğiniz oylarla bu seçimden sonra ya beni Ankara’ya göndereceksiniz ya Kars’a göndereceksiniz. Bu sizin elinizde” ifadelerine yer verdi. Can vermek için bazı değerlerin olduğunu kaydeden Çağlar; “Namus, vatan, bayrak, Kur’an. Bu değerler bizlerin namus değerleridir. Bu değerlerden taviz veremeyiz. Şehit gelmiyor diye, analar ağlamıyor diye vatanın bir parçasını terk edemeyiz. O vatan bizim kan ile aldığımız, kan ile sahiplendiğimiz, kan ile ancak terk edeceğimiz toprak olur. Ve bir tek ülkücü kaldıkça o topraklar terk edilmeyecek” dedi.

 

Törende son olarak söz alan MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, Milliyetçi Hareket Partisi’nin hedefinin iktidar olmak olduğunu söyledi. Demir; “Vatan, millet sevgisiyle Türkiye’nin gururlu, onurlu, huzurlu geleceğin ortak paydasında Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarıyla aynı duyguları, heyecanları, endişeleri, kaygıları taşıyan bütün vatanseverleri bizimle birlikte yürümeye çağırıyoruz. Gelecek nesillere güzel ve huzurlu büyük Türkiye’yi bırakmak isteyenleri bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek dil anlayışından asla taviz vermeyenleri beraber olmaya çağırıyoruz” açıklamasına yer verdi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli vicdanın sesi olduğuna vurgu yapan Demir; “İnanıyoruz ki Sinop bu sese kulak verecek. Çalışmak ve gayret bizden, takdir ve destek sizden. Yardım ve himaye cenabı Allah’tandır” diyerek adaylar için destek istedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası Merkez İlçe Başkanlığı yeni binası hizmete açıldı.

MHP İlçe Başkanlığı binası açıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.