Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Maviş'ten Kadınlar Günü Mesajı

Nazım Maviş’ten Kadınlar Günü Mesajı “Kadına verdiğimiz değer gelişmişliğimizin ölçüsüdür”

Maviş'ten Kadınlar Günü Mesajı
7 Mart 2015 13:03

AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Maviş açıklamasında toplumun yarısının kadın olduğunu hatırlatarak “Kadınlarla ilgili çözmemiz gereken sorunlar var. Kadın sorunlarının başında kadına karşı uygulanan şiddet ve kadın emeğinin değersiz görülmesi geliyor” dedi. 

 

TOPLUMU KADIN İNŞA EDER

Açıklamasında, Türk örf ve adetlerinde kadına “başımızın tacı” denildiğini hatırlatan Maviş sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Partimizin Kadın Kollarında görev yapanlar başta olmak üzere tüm kadınları saygıyla selamlıyorum. Kadınlar Günü ülkemizin tüm kadınlarına kutlu olsun. Kadınlar başımızın tacıdır. Annelerimiz, kadınların en muhteremidir. Annemizden sonra kadınların en sevgilisi eşimizdir. Çünkü o yol arkadaşımız, hayat yoldaşımız, canımızdır. Kadın olmasaydı hayat olmazdı. Toplumu kadınlar inşa eder. Kültür ve medeniyette kadının estetiği, zarafeti, emeği vardır. Hayat kadına göre şekil alır.”

Hem İslam hem de Anadolu ve Türk geleneklerinde kadına verilen değerin diğer tüm inanç ve medeniyetlerden daha fazla olduğunu söyleyen Maviş “Kadına verdiğimiz değer bizim özümüzden kaynaklanıyor. Onun için bir kadına söylediğimiz söz sözlerimizin en doğalı, en samimi olanıdır.” dedi.

 

KADINA ŞİDDET ACİZLİKTİR

Son yıllarda kadınlara yönelen şiddete de dikkat çeken Nazım Maviş kadına şiddet göstermenin acizlik olduğunu söyledi. Maviş sözlerini şöyle tamamladı:

“Kadına şiddet uygulamak, hakaret etmek, dövmek veya tecavüze yeltenmek insan ahlakıyla bağdaşmaz. Kadına şiddet uygulamak acizliktir. Kadına hem başımın tacısın diyeceksin hem de şiddet uygulayacaksın, ikisi bir arada olmaz. Maalesef tüm dünyada kadına şiddet artıyor. Kadınına şiddet gösterenin başka konularda merhametli olması zordur. Bir an önce kadına şiddetin önüne geçmeliyiz. Kadın onuruna, hakkına, eneğime değer vermenin en önemli göstergesi adalettir; kadının hakkını korumalıyız, onlara karşı adaletli, saygılı ve merhametli olmalıyız. Kadına verdiğimiz değer gelişmişliğimizin ve medeniliğimizin ölçüsü olacaktır.” 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.