Dolar 32,4929
Euro 34,7517
Altın 2.491,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 17°C

Mahkeme Kararına Rağmen Çiğdem Heslerde Kaçak Elektrik Üretimi

Ayancık çevre koruma derneği olarak…

Mahkeme Kararına Rağmen Çiğdem Heslerde Kaçak Elektrik Üretimi
4 Nisan 2017 15:37
Ayancık çevre koruma derneği olarak, ilçemizde yapılmakta Çiğdem-1, Çiğdem-2 ve Çiğdem-3 Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı ve Regülatör Alanı ayrılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının; usul ve yasaya aykırı olduğu, uygulanması halinde çevreye telafisi imkansız zararların olacağı iddası ile Samsun 1. idere mahkesine yürütmenin durdurulması için dava açtık.
Samsun 1. idare mahkesi Ayancık çevre koruma derneğini haklı bularak;hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle 01.03.2016 tarihinde oy birliği ile yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir.
Samsun 1. idare mahkemesinin kararına istinaden Ayancık Kaymakamlığı tarafınadan, İlçemizde berke elektrik üretim A.ş tarafından yapılmakta olan çiğdem 1,2 ve 3 HES lerin çalışma alanları ve santral binaları 09.08.2016 tarihinde mühürlenmesine rağmen günümüze kadar HES lerde mahkeme kararlarına ve yetkili kurumlara bütün uyarılarımıza rağmen çalışmalar devam etmiş ve nedendir bilinmez bu hukusuzluğa seyirci kalınmıştır.
Ayancık Çevre koruma derneği olarak edindiğimiz bilgilere göre, yaklaşık üç ay öncesinden günümüze kadar mahkeme kararlarına ve mühürlemelere rağmen Çiğdem HES lerde kaçak elektrik üretimi yapılarak Ayancık trafo merkezine aktarılmaktadır.
Ayancık halkı olarak soruyoruz; Çiğdem 1,2 ve3 HES leri yapan berke elektrik üretim A.Ş mahkeme kararına rağmen kaçak elektrik üretimi yaparken yasa tanımazlık cesaretini nereden almaktadır?
Samsun 1. idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına rağmen çalışmları durdurmayan ve kaçak elektrik üreten berke elektrik üretim A.Ş hakkında suç duyurusunda bulunuyor yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Ayancık kamu oyuna duyurulur. Saygılarımızla
Mukaddem SARISOY Çevre koruma derneği Başkanı
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.