Dolar 32,4740
Euro 34,7548
Altın 2.476,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Madenci Şehidin Doğum Günü

Soma'da hayatını kaybeden Ayancıklı Kader Yıldırım'ın yaş günü mezarının başında kutlandı.

Madenci Şehidin Doğum Günü
22 Mayıs 2014 15:45

Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden Ayancık Çamyayla Köyü nüfusuna kayıtlı Kader Yıldırım'ın yaş günü mezarının başında kutlandı. 32. yaş günü pastasını Madenciler Şehitliği'ndeki mezarı başında 3 ve 8 yaşındaki çocukları kesti. 

 

HERKESİ AĞLATAN MEKTUP

Doğum günü kutlamasında anne Elmas Yıldırım'ın söylediği söz ve oğulları Onur Yıldırım'ın babası için yazdığı mektubu okuması mezarlığa gelen herkesi ağlattı.

 

Soma'daki maden faciasından bir hafta sonra 32'nci yaşına basacak olan Kader Yıldırım'ın çocuklarının teklifi üzerine mezarlığa gelen yakınları, mum ve maytaplarla süslü uğur böceği şeklindeki pastayı vefat eden madencinin 3 yaşındaki kızı Eda ve 8 yaşındaki oğlu Onur'a kestirdi.

 

Anne Elmas Yıldırım, torunlarının babalarının doğum gününü mezarı başında kutlanmasını istediğini belirterek, şöyle konuştu:

 

"Babalarının doğum gününü mezarı başında kutlanmasını çocukları istedi. Oğlumun doğum günü için hevesleniyorduk, hayal kuruyorduk. Bunun için çok hazırlanıyorduk ama bugünü bilememiştik. O yüzden içimizde kalmasın dedik. Torunumuz babasına mektup yazmış, duygularını söylemiş. Mahrum bırakmayalım dedik. Babasının yerine oğluna mumu üfletelim dedik. Oğlum yaşından daha çok büyüdü bugün. Yavruma Mutlu Yıllar, uzun yıllar diyemedim ama. Rabbimden cennetin en güzel yerlerini istedim. Yavruma Allah en güzel yerlerini nasip etsin, peygamberimizin sofrasına nasip etsin. Bütün burada yatan yavrularım için de dualarım geçerli. Bizim gibi kimseler yanmasın. Bizim için dayanılmaz bir acı oldu."

 

Onur Yıldırım ise babası için yazdığı ve mazarının üzerine koyduduğu mektubu ve şiirini okudu.

 

Oğul Yıldırım, mektubunda şu ifadeler yer aldı:

 

"Herkes seni çok seviyor ama ben seni daha da çok seviyorum. Ben ve Kerem seni o kadar seviyoruz ki. Başın sağolsun. Senin için şiir yazdım. Şimdi başka bir kalem alacağım. Sen orada rahat mısın, benim şiirlerimi beğenirsin umarım. Çok iyi birisin. Seni çok seviyorum. Senin mezarlığını çok sulayacağım. Ömür boyu seni özleyeceğim. Ne kadar iyi birisin. İstanbul'dan, Ankara'dan gelenler var. Başın sağolsun. Seni herkes çok seviyor. Herkes senin mezarlığına toplandı ve yasin okudular. Ömür boyu yanındayım. Sana iyi günler."

 

Kader Yıldırım'ın babası Nevzat Yıldırım da oğlunun 11 yıldır maden işçisi olarak çalıştığını, kendisinin Sinop'ta bulunduğu sırada olayı televizyondan duyduğunu ve hemen Soma'ya geldiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.