Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Maça çayı ile zayıflama yöntemi

Maça çayı ile zayıflama yöntemi
Aslan Özdemir
19 Aralık 2017 10:20

Yeşil çayın hazırlanma şekli ile maça çayının hazırlanma şekli birbirinden oldukça farklıdır.

Hayrettin Kaya

Maça çayı ile zayıflama yöntemi son yılların en popüler yeşil çay türleri arasında yer almakta ve yoğun bir şekilde kullanılmaktır.

Maça çayı nedir?

Maça çayının geçmişine bakıldığı zaman bu çayın geçmişinin Uzakdoğu’ya dayandığı rahatlıkla söylenebilir. Maça çayı, içerisinde yoğun seviyede antioksidan barındırdığı için zayıflatma özelliği bulunmaktadır. Türkiye’de yeni bir şekilde tanınan bu çay kilo problemi olan kişiler tarafından tercih edilmekte ve kullanım şekli merak edilmektedir. Maça tozunun en belirgin özelliği metabolizmayı hızlandırmasıdır. Bazı bireylerin çeşitli nedenlerden dolayı metabolizmaları yavaş olabilir. Metabolizmanın yavaş olma nedenleri arasında yaşın ilerlemesi, sağlıksız beslenme veya kişinin vücut yapısı gibi faktörler mevcuttur. Maça çayı metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye direkt olarak destek olmaktadır.

Maça tozu nasıl içilir?

Yeşil çayın hazırlanma şekli ile maça çayının hazırlanma şekli birbirinden oldukça farklıdır. Maça çayının yaprakları hasat edilme işlemi yapılmadan önce gölge bir alanda bekletilmektedir. Gölgede bekleyen yaprakların tadı çok daha hoş bir lezzete ve aromaya sahip olur. Yaprakların el yardımı ile toplandığı söylenebilir. El ile toplanan yapraklar fermantasyondan korunmakta ve kurutulmaktadır. Bu işlemlerden sonra yapraklar değirmene götürülür ve orada toz haline getirilmektedir.

Maça çayı zayıflatırmı?

Maça çayı ile yeşil çayın çeşitli farkları vardır. Maça çayının zayıflama üzerindeki etkisi yeşil çaya oranla daha fazladır. Yeşil çay aktarlardan alınabilir ve alınan çayın yaprakları somut bir şekilde belirgindir. Matcha çayı ise toz halinde satışa sunulmaktadır. Matcha çayının toz halinde olmasının sebebi ise bu çay bekletilme aralığından geçirildiği için toza dönüştürülmektedir. Maça çayının toz şeklinde olması zayıflama özelliğini arttırması anlamına gelir. Yeşil çayın yaprakları parça halinde olduğu için bu yaprakların belli bir kısmı vücuda girmektedir. Maça çayı toz halinde olduğu için yaprakların tamamı vücudun içerisine girmektedir. Böylece yapraklarda olan bütün özellikler alınmış olur. Dolayısı ile maça çayı yüksek bir oranda zayıflatabilir. Kilo vermek için yardımcı çay arayan kişilerin çoğunluğu maça çayını tercih etmektedir.

Maça tozu faydaları nelerdir?
  • Antioksidan açısından güçlü olan maça çayı, yüksek oranda kafein etkisine sahiptir. Bu yüzden uyku sorunu olan kişilerin bu çayı uykudan dört ila altı saat öncesinde içmeleri tavsiye edilmez.
  • Zayıflatma ve duygu halini dengeye sokma özelliği bulunmaktadır.
  • İçerisinde çinko, c vitamini, magnezyum, selenyum ve krom vardır.
  • Vücudun dayanıklı olmasını sağlar ve metabolizmayı muazzam derecede hızlandırmaktadır.
  • Herhangi bir hastalığı olmayan kişiler bu çayı gün içinde bir fincan tüketebilirler.

Resmi satış sitesi üzerinden matcha çayı yorumlar kısmı incelendiğinde kullananların ne kadar memnun kaldığı ve ürünün herhangi bir zararının olmadığı açıkça görülmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.