Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

KYK Öğrenim Kredisi Borcu Silinecek mi? İş Bulamayana Maaş

Devletten öğrenim kredisi alan öğrencilerin okul bitiminde taksit halinde ödedikleri borcun silinip silinmeyeceği gündeme geldi.

KYK Öğrenim Kredisi Borcu Silinecek mi? İş Bulamayana Maaş
28 Şubat 2016 19:15

Devletten öğrenim kredisi alan öğrencilerin okul bitiminde taksit halinde ödedikleri borcun silinip silinmeyeceği gündeme geldi.

Günümüzde birçok öğrenci hali hazırda öğrenim kredisi almaktadır. Kredilerin geri ödemesi ise, üniversitenin bitiminden birkaç sene sonra taksit şeklinde olmaktadır. Taksitlerin ödenememesi nedeniyle, genellikle yoğun faizlere maruz kalınmakta, öğrenim kredisi borcu yükselmektedir. Bu nedenle, öğrenim kredisi borcu bulunan kişilerin kafasındaki en büyük soru Öğrenim kredisi borcu silinecek mi ? oldu. Dönem dönem çıkarılan aflar ile birlikte, öğrenim kredisinde bulunan faizler silinmekte, silinen faizler dışında ana para kesinlikle mezun öğrencilerden tahsil edilmektedir. Yeni dönem hükümeti, öğrenim kredisi borçları üzerinde birtakım düzenlemeler yapmak istemekte, seçim vaatleri arasında öğrenim kredisi borçları hakkında açıklamalar da bulunmaktadır. Bu durum, öğrenim kredisi borcu silinecek mi sorusunun yoğun bir şekilde sorulmasına neden olmaktadır. Fakat hükümetin şu anki gündeminde öğrenim kredisi borcunun silinmesi ile ilgili herhangi bir taslak bulunmamaktadır. İlerleyen günlerde ise, öğrenim kredisi borçları ile ilgili daha net adımların atılması bekleniyor.

İş bulamayan öğrenciye maaş!

Hükümetin eylem planı noktasında iş bulamayan üniversite mezunu insanlara maaş verilmesi gündeme gelmiştir. Bu durum neticesinde, üniversite mezunu olup henüz iş bulamayan kişilerin, başkalarına muhtaç olmamaları ve ana harcamalarını maaşlarıyla gidermeleri amaçlanmaktadır. Fakat bu konuda da henüz net bir adım atılmazken, ilerleyen günlerde üniversite mezunu olup da iş bulamayan gençlerin maaş alması konusunda adımlar atılması bekleniyor. Öğrenim kredisi borcu ise, birçok üniversite mezunun en temel problemi olarak biliniyor. Genellikle faize giren ve yoğun faiz nedeniyle ödenmesinde sorunlar yaşanan öğrenim kredisi, ödenmediği takdirde hacize varan sonuçlar doğurabiliyor. Uzun bir süredir öğrenim kredisi nedeniyle haciz işlemi yaşanmazken, geçtiğimiz günlerce öğrenim kredisi bulunan öğrenciler için haciz işleminin başlayacağı yönündeki haberler, kredi borcu olan öğrencileri tedirgin etmeye yetti.

Öğrenim kredisi almanın faydaları

Öğrenim kredisi, öğrenciler için tam anlamıyla can suyu diyebileceğimiz kaynakların başında gelmektedir. Evlerinden ayrı olan öğrenciler, ev kiralarını ya da apart kiralarını öğrenim kredisi sayesinde ödeyebildiği gibi, evden aldıkları paralarla da geçinmeye çalışmaktadır. Bu nedenle, öğrenim kredisi almak, öğrencilik döneminde yapılabilecek en güzel şeylerden bir tanesidir. Fakat bu kadar faydalı bir kredi olmasına rağmen, geri ödemesinde yaşanan problemler, öğrenim kredisinin dezavantajlarından sadece bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.