Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

KUZKA’dan 15 Bin TL Destek!

Kapasite geliştirene 15 bin TL destek

KUZKA’dan 15 Bin TL Destek!
8 Şubat 2017 19:18

KUZKA, kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlerine yönelik olarak proje başına 15 Bin TL’ye kadar destek sağlayacak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2017 Yılı Teknik Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. İŞKUR toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, KUZKA Planlama ve Yönetimi Birim Başkanı Halil İbrahim Kırlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık ve kurum amirleri katıldı.

Proje Başına 15 Bin TL Destek Sağlayacağız
Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, program hakkında bilgi verdi.  Kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlerine yönelik olarak proje başına 15 Bin TL’ye kadar destek sağlayacaklarını dile getiren Genç; “Ajansımız 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, ihtisas bölgeleri, sivil toplum kuruluşları ile birlik ve üst kuruluşlarının; bölgesel kalkınma için önem arz eden çalışmalarında eksikliğini duydukları teknik alanlarda eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlerine yönelik olarak proje başına 15 Bin TL’ye kadar destek sağlayacağız” dedi.. 2017 yılı Teknik Destek Programının yıl boyunca açık olup başvuruların 2 aylık dönemler halinde alınacağını anlatan Genç; “İlgili dönem içerisinde Ajansımıza ulaşan başvuruları değerlendirilerek başarılı bulunması halinde ivedilikle destekleyeceğiz. Sinop’ta faaliyet gösteren tüm sektör temsilcilerimizi sunulan bu hizmetten faydalanmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Son Başvuru 31 Ekim 2017
KUZKA’ya yapılacak teknik destek proje başvurularının en geç 31 Ekim 2017  tarihi olduğunu söyleyen Genç sözlerini şöyle sürdürdü; “saat 18:00’a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden tamamlanması, hem de matbu proje belgelerinin aynı tarihte Ajansımıza ulaştırılması gerekmektedir. Teknik Destek Programımızın Sinop’a hayırlı olması temennisiyle saygılarımı sunuyorum”  Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Planlama ve Yönetimi Birim Başkanı Halil İbrahim Kırlı’da konuşmasında, yürüttükleri programlar ile bölgeye eş finansman desteği de dahil olmak üzere yaklaşık 130 milyon TL kaynak sağladıklarını söyledi.  Halil İbrahim Kırlı, “Bilindiği üzere Ajansımız Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin kalkınmasına hizmet etmesi amacıyla 2010 yılında faaliyetlerine başlamıştır. O tarihten bu yana bölgeye yönelik 8 adet Mali Destek Programı, 2 adet Doğrudan Faaliyet desteği ve 2 adet Teknik Destek Programı uygulamıştır. Bu programlar ile bölgeye eş finansman desteği de dahil olmak üzere yaklaşık 130 milyon TL kaynak sağlanmıştır. Bu programların uygulanmasında ana amacımız illerimizi belli bir kalkınma seviyesine ulaştırmak ve sürdürebilirliği sağlamaktır” ifadelerini kullandı.  Sorumluluk alanlarında bulunan illerin potansiyelleri ve önceliklerinin birbirinden birçok yönden farklılık gösterdiğini belirten Kırlı sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu nedenle, programlarımızı da illerimizin bu özelliklerini göz önünde bulundurarak tasarlamaktayız. Her ilin farklı potansiyel değerler üzerinden kalkınmasını sağlayacak sektörlere destek ve hizmet sunma çabasındayız. Bu nedenle,01 Şubat 2017 tarihinde ilan ettiğimiz Teknik Destek Programımız da bu hassasiyetler ile tasarlandı. Program dahilinde ilimizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin kapasite ve alt yapılarını geliştirmek amacıyla Ajansımız tarafından 400 bin TL bütçe tahsis edildi” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.