Dolar 32,5835
Euro 34,7936
Altın 2.413,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Kuzka 13. Kalkınma Kurulu Toplandı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı KUZKA 13. Kalkınma Kurulu Sinop’ta toplandı.

Kuzka 13. Kalkınma Kurulu Toplandı
17 Haziran 2014 17:12

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı KUZKA 13. Kalkınma Kurulu Sinop’ta toplandı. 

Sinop Üniversitesi’ne ait Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile  başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı ve KUZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İşeri, ana konunun, Ajansın 2015 faaliyetlerine proje ve önerilerle ilgili teklifler alınması olduğunu belirtti. 

Toplantıda konuşan KUZKA Genel Sekreteri Av. Hilmi Ergür, Kurul üyelerinin 2015 Yılına ait proje ve teklifler vererek katkı sağlamalarını istedi ve 4 yıllık Ajans çalışmaları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunarak özetle şunları söyledi:”Ajansımız dört yıllık süre içerisinde özel sektöre 38.2 milyon Tl. ve Kamuya 18.1 milyon Tl. proje yardımı olarak finansman sağladı. Yine Ajans tarafından 4.183 kişiye çeşitli konularda eğitim verildi, 3.046 kişiye yeni istihdam sağlandı ve 6.576 kişiye de danışmanlık hizmeti verilirken, Bölge ihtiyaçlarına yönelik 85 Stratejik Analiz ve rapor hazırlandı” dedi. 

Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Köşger de toplantıda yaptığı konuşmada, Kalkınma Ajanslarının kuruluşunun gecikmeli de olsa başlamış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek özetle şunları söyledi:”TR 82 Bölgesi olan Sinop, Kastamonu ve Çankırı İlleri olarak birlikte hareket etmeyi, birlikte düşünmeyi ve eşgüdüm içerisinde çalışmayı prensip edinerek, böylece Bölgemizin kalkınmasına daha güzel katkılar sağladığımıza inanıyorum”diyerek, KUZKA’nın 13. Kalkınma Kurulu Toplantısı’nın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Toplantıda konuşan KUZKA Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Uzmanı Emine Merve Topçuoğlu da, TR 82 Bölgesindeki kırsal alanda yaşayan 65 yaş ve üstü yaşlılar ile ilgili anket çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler vererek, bu anket çalışmalarının Kastamonu ve Çankırı İllerinin bazı köyleri ile Sinop’un Ayancık ve Dikmen İlçelerinin bazı köylerinde yapıldığını söyledi. 

Toplantının son bölümünde ise KUZKA Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Mustafa Gül’ün, Kalkınma Kurulu üyelerinin 2015 Yılı Çalışma Programına ilişkin çeşitli konulardaki önerilerini almasının ardından dilek ve temenniler dile getirildi.

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.