Dolar 32,5314
Euro 34,9862
Altın 2.434,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Küçük Efe İlik Nakli İçin Umut Işığı Bekliyor

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Ali ve Esma Güney çiftinin oğlu 9 yaşında olan Efe, 2013 senesi içerisinde birinci sınıfta iken hastaneye gönderilmişti..

Küçük Efe İlik Nakli İçin Umut Işığı Bekliyor
27 Ocak 2016 10:25

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Ali ve Esma Güney çiftinin oğlu 9 yaşında olan Efe, 2013 senesi içerisinde birinci sınıfta iken hastaneye gönderilmişti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmiş olan Efe’ye, lösemi teşhisi kondu. Aynı hastane içerisinde tedavisine başlanmış olan Efe Güney’e iki sene boyunca kemoterapi uygulandı.

Tedaviye yöntemine yanıt vermiş olan Efe Güney, 2015 senesi şubat ayı içinde hastalığı atlatmış olduğu gerekçesi ile kemoterapi sonlandırıldı. Aradan geçmiş olan sekiz ay boyunca durumu iyiye gitmekte olduğu düşünülen Efe Güney’in, 2015 Ekim ayı itibariyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki kontrolleri sırasında hastalığının tekrar olarak tespit edildiği öğrenildi.

Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve kendileri de dahil olmak üzere akrabaları ve çevresindeki tanıyanlardan uygun ilik aramakta olan ailenin çabaları sonuçsuz kalmış olduğu belirtildi.

Hastalığın tekrarlanmış olduğunu duydukları sırada yıkılmış olduklarını vurgulayan anne Esma Güney, “Doktorlar bize ilik naklinin şart olduğunu dile getirdi. Yakın çevremiz içerisinden 30 kişiye baktırdık. Uyan olmadı. Devletten nakil için yardım beklemekteyiz. Bize altı ay zaman verdiler ve bunun tam üç ayıda çoktan geçmiş bulunmakta” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.