Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Kürkçü: Polis ve Göstericiler kol kola

BDP Mersin Milletvekili Kürkçü, "Polis dışarıdakilerle kol kola geziyor" dedi.

Kürkçü: Polis ve Göstericiler kol kola
Aslan Özdemir
18 Şubat 2013 19:27

BDP Mersin Milletvekili Kürkçü, Sinop'tan ayrılmak için öğretmenevini kuşatan kitlenin dağılmasını ve şehirden ayrılmaları için gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini, ancak polisin kitleyle kol kola olduğunu söyledi.

Hayrettin Kaya

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bianet'e yaptığı değerlendirmede Sinop Valisi ve emniyet yetkilileriyle görüştüklerini, BDP Eş Genel Başkanlarının da Ankara'da İçişleri Bakanı ile görüştüğünü söyledi.

Kendileri kuşatan kitlenin uzaklaştırılmasını, toplantı yapmalarının sağlanmasını ve şehirden ayrılacakları zaman gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiklerini ifade eden Kürkçü şöyle devam etti:

"Buraya girebilen kişilerle görüştük fakat açık halk toplantısını gerçekleştiremedik. Buradan ayrılmamız için gereken düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Bu akşam ayrılacağız ve Samsun'a geçeceğiz.

"Bu olan bitenlerin hepsi emniyetin ya göz yumması ya da ağır ihmali nedeniyle olmuştur. Her ikisi de aynı kapıya çıkar. Çünkü bu güruhun bunları yapmasına imkan verilmeyebilirdi.

"Sabah bizle toplantıdan vazgeçmemiz karşılığında güruhu dağıtma konusunda pazarlığa davet ettiler. Biz de toplantıdan vazgeçmemiz için bir sebep olmadığını ve onların güvenlik tedbirlerini almaları gerektiğini söyledik. Vekillerin halkla konuşmasından daha doğal bir şey olmadığını ve bunu sağlamanın da kendilerinin görevi olduğunu ifade ettik.

"Biz basın toplantısı yaparken çevreden binaya taş atılmaya devam edildi. Kırılan camlar oldu. Polis dışarıdakilerle kol kola geziyor. Polis alenen gözümüzün önünde kol kanat geriyor.

"Bizim edindiğimiz bilgiye göre bu insanlar Sinop'ta yaşamıyorlar ve çevreden bedava minibüslere doldurularak taşındılar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.