Dolar 32,5025
Euro 34,8826
Altın 2.437,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Kravat Sektörünün Parlayan Yıldızı Sade Kravat

Son yıllarda erkek aksesuarları içerisinde en çok tercih edilen kravat sektörünün parlayan yıldızı Sade Kravat CEO su Ahmet Durmaz’la hem sektörü hemde Sade Kravat’ı konuşacağız.

Kravat Sektörünün Parlayan Yıldızı Sade Kravat
28 Aralık 2016 17:43

Son yıllarda erkek aksesuarları içerisinde en çok tercih edilen kravat sektörünün parlayan yıldızı Sade Kravat CEO su Ahmet Durmaz’la hem sektörü hemde Sade Kravat’ı konuşacağız. Vakit kaybetmeden sorularımıza geçelim;

Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz? Nasıl bu işe girmeye karar verdiniz?

Yaklaşık 9 senedir kravat satıyorum. Özel sektörde bir ilaç firmasında çalışırken, sektörde çalışanların ,etrafımdaki arkadaşlarımın, kravat kullananların ihtiyaçlarını tespit ederek böyle bir açık olduğunu düşünmüştüm. Kısa süre içinde harekete geçtim.

Tasarım ve pazarlamayı nasıl yapıyorsunuz?

Kravat koleksiyonumuzu oluştururken 3 ana kuralımız var; müşterilerimizin istek ve kullanım deneyimleri, dünyada ve ülkemizde moda, sanat alanında yenilikler ve sürekli olarak gelişmemiz gerektiği ,ürünlerin hazırlığı tasarımları ve kravatların tarzı bunlara göre belirleniyor.Bu konuda Türkiye’de ve Avrupa’da önemli tasarımcı ve kumaşçılarla çalışıyorum, koleksiyonların bir kısmını hazır kumaşlardan seçerek bir kısmını da yenilikleri öngörerek, hatta üreticileri de yönlendirerek oluşturuyoruz. Şu anda dünyanın önemli markalarıyla desen ve yenilikler konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. İlk 6 sene kendi ürettiğim kravatları, bizzat müşterilerimi ziyaret ederek sattım. Çok büyük sabırla ilerlediğim zorlu bir süreçti. Bunu yaparken müşterilerimin ihtiyaçlarına göre özel bir hediye paketi tasarlamıştım. Bu sıcak satış sırasında yaşadığım deneyimler şu anda gördüğümüz ilginin, yaptığımız her kravat modelinin popüler olmasının en önemli sebebidir. Bu sıcak satış sırasında olduğu gibi şimdi de her müşterimizi ayrıntıları ile dinliyor, istek ve talepleri mutlaka değerlendiriyoruz. Bu yöntem doğal ve hızla yayılan bir pazarlama yöntemi olarak bize dönüşüm sağlıyor. Doğal olarak pazarlamamızı bizden memnun olan müşterilerimiz yapıyor, biz sadece onları veya onların kravat hediye ettikleri kişileri memnun etmeye özen gösteriyoruz.

Kravatlarınızı kimlere satıyorsunuz?

Kravat satmaya başladığım ilk günden itibaren, özellikli, sorumlulukları olan bir marka gibi davrandım, Önemli siyasetçiler , iş adamları, yöneticiler , bürokratlar, akademisyenler, İlaç firmaları, bankacılar, sigortacılar , avukat, hakim ve savcılar başladığım ilk günden bu yana artan bir ilgiyle müşterilerim oldular. Ayrıca size çok enteresan gelebilir; hanımlar da iyi müşterimiz. Hanımların renk ve desen ayrıntısına doğaları gereği verdikleri önem, eşlerine, yakınlarına veya şirketleri için müşterilerine hediye seçerken bizi tercih etmelerini sağlıyor. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde bir butikte , Moskova’da bir erkek giyim mağazasında ürünlerimiz satılıyor. Türkiye’de sadece www.sadekravat.com üzerinden hizmet veriyoruz. Bursa’da şehir merkezindeki ofisimize gelen müşterilerimiz de burada ürünlerimizi görebiliyor.

Kravat Sektörünün Parlayan Yıldızı Sade Kravat

İnternet üzerinden satışlar nasıl? Kaç model çıkarıyorsunuz her ay ve kaç tane satış yapıyorsunuz?

İnternet sitemizi www.sadekravat.com u kurduğumuz tam 2 sene oldu. İlk sene bütün tecrübesizliğimize rağmen Türkiye’nin bütün şehir ve ilçelerine gönderi yapmayı başardık. Gördüğümüz bu yoğun ilginin en önemli sebeplerinden biri, çok sık yeni kravat modelleri ile sitemizi güncellememiz oluyor. Müşterilerimiz , ziyaretçilerimiz tüm yenilikleri sitemizde görebiliyor. Hazırladığımız her kravatı internet sitemize hızla yüklüyoruz. Özellikle sezonumuz olan kış aylarında ayda yaklaşık 500 adet yeni kravat modeli hazırlıyoruz.

Şu an 20 binin üzerinde üyemiz var. Üyelerimizin bir çoğu bizden bir kere sipariş verdikten sonra tekrar sipariş veriyor. Şu anda 3 bin adet aylık satış ortalamasındayız.Bütün bunları 15 metrekarelik bir ofisten yaptığımızı düşünürseniz, metrekare başına düşen müşteri sayımız 1000 in üzerinde !

İnternetten sürekli takip eden ve alım yapan zenginler var demiştiniz. Bunu biraz anlatır mısınız ve buradaki trend ne?

Markamızın ve hediye paketlerimizin yurtiçi piyasada perakende olarak bizim haricimizde satılmaması, bizim kravatlarımıza farklı bir özellik katıyor. Yenilikleri ve gelişmeleri takip eden bir çok ünlü isim sitemizi takip ediyor, hem kendi kullanımları, hem de özel hediye amaçlı sitemizden siparişler veriyorlar. Her ay hatta her hafta sipariş verenler var. Evlerinde veya ofislerinde bulunduruyor, böylece özel hediye paketlerimizle konuklarına, ziyaretçilerine farklı bir hediye verme şansları oluyor.

Kravat konusundaki son trendler neler?

Bu yıl kravatta en önemli yenilik , renkli ve iddialı desenler. Sade ve ağır takım elbiseleri, ceketleri iddialı kravatlarla bütünlemek önemli. İnce kravat yine moda ama artık çok ince olmayan ancak eskisi kadar kalın da olmayan modern orta stil daha çok tercih ediliyor. Taba, turuncu, hardal, gece mavisi , zümrüt yeşil bu sene favori kravat renklerinden.

Kravat seçerken nelere dikkat etmek lazım?

Kravat seçerken dört önemli kriter var; seçeceğiniz kravatın stili , rengi, deseni ve kumaşı Ceketin veya gömleğin rengi ile kravatın uyumu kadar stili de çok önemlidir. Kravat siparişi verirken mutlaka kaç cm genişliğinde olduğuna bakarak sipariş vermek gerekir. İri desenli kravatlar yapılı kişilerde daha iyi olacaktır. Küçük desenli sade kravatlar , kurtarıcı kravat olarak hemen hemen her takım elbise ve ceketle kullanılabilir. Ayrıca kemer ve ayakkabı ile uyum da mutlaka önemsenmelidir. Örneğin kahverengi veya taba rengi bir kravat, lacivert takım elbise, kahve ayakkabı kemer ile daha şık olacaktır.

Markanı satın almak veya ortaklık kurmak isteyenler oldu mu? senin hedefin ne?

Bugüne kadar bir çok ortaklık ve satın alma teklifi geldi, ancak bizim hedefimiz markamızı ve değerimizi sadece satış olarak değil, teknoloji ve uluslararası piyasalar için ileriye taşıyabilmek. Kalite ve hizmet anlayışımızı sürdürerek markamızı bir dünya markası haline getirmek.

Bu işe başlarken ve bu işi yaparken şunu farkettim. Ben bu işi sadece para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim için yaptım. Böyle olunca doğal olarak sonuç geldi. Bu geçmişte özel sektörde çalışan biri olarak benim hayalimdi. Her çalışanın bir gün kendi işini kurma hayali vardır. Bugün bunu sağlayabilmişsem bu tamamen bu hayalimi destekleyen arkadaşlarım, müşterilerim ve yerli bir girişimci olarak harcadığımız emeği bilip değer veren insanlarımız sayesindedir. İlk günlerden itibaren emeğimizi ve çabamızı görüp destekleyen herkese teşekkür ederim.

Hedefimiz; çok satan değil iyi hizmet sunan uluslararası bir Türk markası olmak. Mutlu etmek , mutlu olmak, iyi personel yetiştirip kaliteli istihdam sağlamak. Sade Kravat’ı www.sadekravat.com sitesinden tüm Dünya’ya kravat satan bir firma yapmak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.