Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı Yapıldı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı Yapıldı
28 Kasım 2013 09:52

Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013 yılı Kasım Ayı Oğlan Genel Kurul Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nde 25.11.2013 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı gündeminde; 2014 yılı tahmini bütçe ve Birlik Encümen Üyeliği’ne 1 yıl süre ile 2 köy muhtarı asil, 2 köy muhtarı yedek üye seçimi vardı. 


          Kaymakamımız Sayın Suat Yıldız’ın 2013 Yılı KÖYDES programıyla ilgili bilgilendirme konuşmasının ardından Birlik Encümen seçimine geçildi. Birlik Encümen Üyeliği Seçimi’nde, 30 oy alan Otmanlı Köyü Muhtarı Cemil Başar ve 28 oy alan Aşağı Köy Muhtarı Cemil Yılmaz asil, 23 oy alan Sofu Köyü Muhtarı Yaşar Aydın ve 21 oy alan Karakestane Köyü Muhtarı Sefer Gürleyen yedek olmak üzere 4 Birlik encümeni seçildi. 


          Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 Yılı Tahmini Genel Bütçesi görüşüldü. 1 milyon 975 bin 600 lira olan tahmini bütçe, oylamaya sunuldu ve oy çoğunluğuyla kabul gördü. Muhtarların dilek ve temennilerinin ardından toplantı sona erdi. 


          Toplantı sonunda Kaymakamımız Suat Yıldız muhtarlarımıza 2 hatırlatmada bulundu. Suat Yıldız, konuları şu şekilde açıkladı: “İlçemiz kamu kurum ve kuruluşlarından köy halkına duyuru yapılmak üzere köy muhtarlıklarına gönderilen yazıların, bazı köy muhtarlarınca köy halkına hiç duyurulmadığı ya da bir kısmına duyuru yapıldığı ile ilgili vatandaşlardan şikayet gelmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlardan gelen bu yazıları, muhtarlarımızın köy halkına duyurduklarına dair tutanak düzenlemeleri hususunda özen ve hassasiyetlerini göstersinler. Diğer bir konu ise yasal olmayan nüfus hareketleri. Mahalli İdareler Seçimi yaklaşıyor. Bu doğrultuda yapılacak kanunsuz hareketlerde, cumhuriyet başsavcılığı ile karşı karşıya gelirsiniz. Sizden isteğim bu kanunsuz yollara başvurmamanız.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.