Dolar 32,5112
Euro 34,7947
Altın 2.479,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Konya-Ankara Treninde Bomba İhbarı Asılsız Çıktı

Konya-Ankara güzergahında sefer yapan hızlı trende bomba olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. İddialara göre izinli olan askerin asılsız ihbarda bulunduğu açıklandı.

Konya-Ankara Treninde Bomba İhbarı Asılsız Çıktı
28 Şubat 2016 12:49

Konya’da bomba ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri hemen aramalara başladı. Konya Emniyet Müdürlüğü hızlı trende yaptığı aramalarda bir kişiyi de tutukladı.

Konya’da polisi alarma geçiren olay, Konya-Ankara arasında sefer yapan hızlı trende bomba ihbarı yapılmasıyla gerçekleşti. İddaya göre askerden izinli gelen hir şahsın polise asılsız ihbar yaptığı ortaya çıktı

Konya-Ankara arasında seferlerini sürdüren hızlı trende bomba paniği yaşandı. Polisi alarma geçiren ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Konya Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat telefonuna Konya-Ankara seferini yapacak olan yüksek hızlı trende bomba olduğu ihbarı yapıldı. Gelen ihbarı degerlendiren ekiplerin bomba uzmanı köpeklerle yaptıkları arama sonrasında trende bomba bulunamadı.

Yapılan araştırmada, Ankara’ya gidecek olan 20 yaşındaki M.C. adındaki şahsın aynı yaştaki nişanlısı A.H. ile daha fazla vakit geçirebilmek için bomba ihbarı yaptığı anlaşıldı.

SEFER AKSADI, GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

12.25’te yapılması planlanan seferi durdururken, istasyonda geniş güvenlik önlemi aldı. Yüksek hızlı trendeki yolcular boşaltıldı. Olay yerine bomba uzmanı köpekler getirildi. Özel eğitimli köpekler eşliğinde yaklaşık 1,5 saat süren arama sonrasında herhangi bir bomba izine rastlanmadı. Yapılan teknik takip sonrası ihbarın tren istasyonunda bulunan bir cep telefonu sinyalinden geldiğini tespit eden polis telefon numarasından, bu kişinin M.C. olduğunu belirledi. Trendeki yolcu listesinde de aynı adın bulunduğunu belirleyen polis, M.C.’yi istasyonda beklerken gözaltına aldı.

NİŞANLISIYLA BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Askerden izine gelen ve Ankara’ya gideceği belirlenen M.C.’nin polise, nişanlısı A.H. ile daha fazla vakit geçirebilmek için hızlı trene bomba ihbarında bulunduğuna ilişkin ifade verdiği öğrenildi. Nişanlısı A.H. ile birlikte polis tarafından gözaltına alınan M.C. ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken basın mensuplarını görünce, “Bir şey mi var da çekiyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Neden ihbarda bulunduğu sorusu üzerine de “Olayın aslını bilip bilmeden çekiyorsunuz?” diye cevap verdi. Trendeki aramaları bekleyen yolcular ise çalışmalarının bitirilmesinin ardından sıkı güvenlik önlemi altında yeniden trene alındı. Tren gecikmeli olarak Ankara’ya haraket etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.