Dolar 32,5428
Euro 34,9096
Altın 2.428,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Konaklamada Butik Oteller Tercih Ediliyor

Konaklamada Butik Oteller Tercih Ediliyor
14 Nisan 2017 19:52

Butik otel konsepti bazı insanlar tarafından yanlış anlaşılsa da aslında 5 yıldızlı otellerden daha lüks ve konforlu olan otellerde tercih edilen bir konsepttir. Kavram tamamen otel odalarının sayısının azlığı ve işletmenin daha küçük bir grup tarafından yapılması sonucu ortaya çıkmıştır. Ancak oda sayısında ve kişi azlığındaki azlık hizmet kalitesinin düşmesi değil artması anlamına gelir. Turizmin yükselen yıldızı olan ve özellikle yurtdışında çok rağbet gören butik oteller ile ilgi hem turizm bakanlığı hem de insanlar tarafından yapılan farklı tanımlar vardır. Bir otelin butik otel olduğu nasıl anlaşılır bunu bilmek ve her butik otel olduğunu iddia eden işletmeye inanmamak önemlidir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına Göre Butik Otel Nedir?

Yapı, konum, sanat ve tarih gibi özellikleri ile diğer tesis tiplerinin gereksinimlerini sağlamayan ancak bu özelliklerden en az birisini yönetmelikte istendiği şekilde yapısında bulunduran, eğitimli ve nitelikli personeli olan, uluslararası misafirlere hizmet verebilen tesisler butik otel olarak adlandırılabilir. Tasarımı, dekorasyonu, kullandığı ürünleri ve yüksek kalite standartı ile kendini diğer otellerden ayıran butik otel konseptinde kişiye özel hizmet uygulaması da vardır. Az oda sayısına sahip olan butik otellerin beş yıldızlı otel konforunda odalara, kendi konseptine uygun gerek antikalarla gerekse modern mimari ile süslenmiş alanlara, alakart lokantaya, kabul holü, kahvaltı salonu, oturma salonu gibi ek alanlara sahip olması gerekir. Genel bir klima servisi, 24 saat süren oda servisi, otopark, çamaşır yıkama ve kuru temizleme hizmeti, gazete servisi gibi hizmetlerin de butik otel bünyesinde bulunması gerekir. Bu şartları yerine getirmeyen işletmeler T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına göre butik otel değildir. Ancak işletmelerin kendilerine bu imajı çizmeleri ile birlikte bu tanımlarda farklılıklar oluşmaktadır. Butik otel konsepti oldukça özgün, konforlu ve kişiye özel bir konseptken az oda sayısına sahip her işletmenin kendini butik otel olarak ifade etmeye başlaması bu alanda ciddi bir itibar düşüklüğüne neden olmaktadır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirtilen şartları göz önünde bulundurarak butik otel değerlendirmesi yapmak daha yerinde olacaktır.

Konaklamada Butik Otel Tercihi

Her butik otelin kendisine özel bir konsepti ve öne çıkardığı bir farkı vardır. Daha huzurlu ve doğa ile iç içe tatil imkanı sunan butik oteller olduğu gibi şehrin ortasında yoğun tempodan sizi kaçıracak otel konseptlerini de görmek mümkündür. Tamamen konfor ve memnuniyet odaklı tasarlanan butik otellerde gerçekten başarılı bir konaklama deneyimi yaşamak için kalınır. Akşam yemeğini kendinizin belirleyebileceği 24 saat aralıksız bir şekilde servis alabileceğiniz ve aynı zamanda evinizin konforunu bulabileceğiniz bir konaklama hizmeti için mutlaka bir butik otelde konaklamalısınız. Gerçek bir butik otel dünya çapında gözde olabilecek kadar yüksek müşteri memnuniyetine ve kalite standartlarına sahiptir. Bu nedenle eşsiz bir konaklama deneyimi yaşamak isteyen herkes mutlaka butik otel konseptini denemelidir. Denediğiniz otelin gerçekten butik otel olduğunu anlayabilmeniz için kendinizi rahat, huzurlu, konforlu ve özel hissetmeniz gerekir. Bir butik otelin müşterilerine sağlaması gerekenler tam olarak bu şekilde ifade edilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.