Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Kendi Asistanımızı Kendimiz Yetiştireceğiz

Kendi Asistanımızı Kendimiz Yetiştireceğiz
Aslan Özdemir
16 Temmuz 2016 13:35

İlahiyat Fakültesinde yapılacak yaz okulunun yanında YDS adında yeni bir program başlatıldı.

Hayrettin Kaya

Sinop Üniversitesi Rektörü, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr Dekanı Nihat Dalgın Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yapılcak olan YDS kursu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu ;

‘’İlahiyat Fakültesinde kendi asistanımızı kendimiz yetiştiriyoruz adında bir program başlattık. Şuanda arkadaşlarımızın fedakarlıkları sonucunda 350 saat devam edecek Arapça YDS kursu başlattık.  Bu kursa başarılı olan ,derslerden yaz okuluna kalmamış  35 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz herhangi bir ücret ödemeksizin hocalarımızda herhangi bir ücret almaksızın  350 saat sürecek YDS kursu başlattık. Bunun için ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum,tebrik ediyorum. Burada ki hedefimiz kaliteli öğrencilerimizi kendi üniversitemize ve başka üniversitelere asistan olarak yetiştirmektir.Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi için ayrı bir güzellik de YDS kursuna Samsun 19 Mayıs İlahiyat Fakültesinden 3 öğrenci katılmakta. Kendi Üniversitelerinde böyle bir uygulama olmadığı için bizim üniversitemizi tercih ettiler.

Fakültemizde Pazar hariç  haftanın 6 gün YDS Kursuna devam ediliyor, 5 günde yaz okuluna devam ediliyor.Burada KYK’ ya da çok teşekkür ediyoruz. Yaz okuluna kalan öğrencilerimizin kalmaları için kendi yurtlarını açtılar, güzel bir konfor kurmaya çalıştılar.

Ben tekrar öğrencilerimize başarılar diliyor, hocalarımızı tebrik ediyorum. Hedefimiz Sinop Üniversitesini öne çıkarmak, bu konu da iddalıyız. Kendi asistanımızı kendimiz yetiştireceğiz, belki çevre illerdeki fakültelere de öğrenci yetiştirmiş olacağız.’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.