Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Kediyi Astılar !

Çocuk parkının köşesindeki ağaca bir kedi telle asılarak boğuldu.

Kediyi Astılar !
Aslan Özdemir
30 Aralık 2012 12:19

İZMİR'in Bornova İlçesi Kazım Dirik Mahallesi 197 Sokak'ta, çocuk parkının köşesindeki ağaca bir kedi telle asılarak boğuldu. Sabah korkunç manzarayı gören mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Hayrettin Kaya

Geçtiğimiz yıl bir üniversite öğrencisinin hasta kediyi teklemeyerek öldürmesinin güvenlik kameralarına yansımasıyla sarsılan Bornova'da bir kedi daha öldürüldü. Kazım Dirik Mahallesi 197 Sokak'taki çocuk parkının köşesindeki ağaçtan gece kedi sesi geldiğini duyan sokak sakinleri bunu önemsemedi. Ancak sabah işyerine gitmek üzere sokağa çıkanlar, ağaçta ölü bir kedinin telle bağlanıp sarkıtıldığını görünce şok oldu. Korkunç manzaraya tepki gösteren mahalle sakinleri, bunu yapanın mutlaka bulunmasını istedi. Mahalle sakinleri, geç saatlerde kedi sesini duyduklarını, fakat böyle bir tablo ile karşılaşmayı beklemediklerini belirterek, bunu yapanın insan olamayacağını söyledi.

"TOPLUMSAL PROBLEM"

Ege Üniversitesi Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, "Kentin en işlek sokaklarından birinde bir insan duygularını yönlendirme mekanizması olarak şiddeti seçiyorsa bu bireysel değil toplumsal bir sorundur. Burada sorun bir kedinin öldürülmesi değil kedilerin öldürülmesidir. Duygu ve düşünceleri ifade etme biçimi olarak şiddetin kullanılmasını toplumsal problemler olarak ele alıyoruz. İnsanlar bu durumu onaylıyor mu? Tepki gösteriyorlar mı? Kediyi asan kim? Neden astı? Kedi o ağaçta asılı olarak ne kadar süre kaldı? Bütün bu soruların cevaplarını aldığımızda toplumsal vicdanın ne boyutta olduğuna ulaşıyoruz. Sokaktan geçen vatandaş sadece "kedi ölmüş" diyorsa, çocuğunun gözünü kapatmıyorsa toplum vicdanından söz edemeyiz" dedi.

CEZASI 250 LİRA

Türk Ceza Kanunu'nun(TCK) bu konuda ihtiyaca cevap vermediğini belirten Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güliz Uluç da "TCK'da sahipli hayvanlara yapılan işkenceye yönelik maddeler var. Ancak sahipsiz hayvanlar için 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu geçerli. 14'üncü maddeye göre sahipsiz hayvanlara yönelik işkence ve öldürmenin cezası 250 TL olarak belirlenmiş. TCK'da sokak hayvanlarına yönelik bir madde olmaması da bir sorun teşkil etmektedir. Ayrıca para cezasının yetersiz olması bu suça yönelik caydırıcı önlemlerin yetersiz olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Kaynak : DHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.