Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Kaymakamlık ve Belediyemize Teşekkürler…

10 Mayıs 2013 20:52

Erdoğan Erkaymaz

Turgut ÖZAKMAN’ın kaleme aldığı, müziğini Cem İDİZ’in yaptığı 1900’lerde Erzurum’da; Karagiller ve Çolakgiller aileleri arasında yıllardır süren kan davasını ve gelişen olayları konu alan “Töre” Oyunu Birim Dans Tiyatrosu, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün girişimi, Ayancık Kaymakamımız Suat YILDIZ ve Belediye Başkanımız Ayhan ERGÜN’ün katkılarıyla 4 Mayıs akşamı AKM’de gösteri yaptı.

Birim Dans Tiyatrosu’nuda kutlamak istiyorum. Oyunda bale örneklerine oldukça izledik. Yaşantımda iki kez canlı olarak bale izledim, ama televizyonlardan izlediğimde olmuştur,  genelde sanatçılar gençlerden oluşuyordu. Birim Dans Tiyatrosundaki oyuncuların bale yapma zamanı geçmiş oyunculardan oluştuğunu düşünmek haksızlık olur düşüncesindeyim. Birim Dans Tiyatrosu klasik bale yaşantısını bitirmiş Profesyonel dansçılara dans etme imkanı sunmuş, bu dansçılarda oldukça başarılı bir oyun oynayıp Ayancık’lıların Sevgisini kazanmışlardır.

Ülkemizde genel ve yerel idareler kültürel etkinliklere pek para ve zaman harcamazlar. Oysa son yıllarda Kaymakamımız Sayın Suat YILDIZ ve Belediye Başkanımız Sayın Ayhan ERGÜN ortak çokça kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemektedirler. Yani klasik kaymakamlık ve belediye icraatının dışında… Bu olayın oldukça önemsiyorum Sayın Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımızı, emeği geçen herkesi şahsım ve izleyiciler adına kutluyorum.

Ayancık Kaymakamlığı ve Belediyesi, öncülük ettiği ve desteklediği etkinlikler; ilçemizi canlı bir kültür sanat ortamının oluşmasında belirleyici bir rol oynamaktadır. Tiyatro, müzikli oyunlar, konserler, konferanslar, paneller, sinema günleri, kent kültürü sergiler, önemli kişi ve olayları kentimizin beğenisine sunmuşlardır.

Yakın zamanda; Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM)’a bağlı şairler tarafından gerçekleşen şiir gecesi, Şef Tuncer İNAN Yönetimindeki Ordu Belediyesi Türk Halk Müziği Topluğunun konseri, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim görevlisi Pehlivan UZUN Tarafından “Tarihi Dönem İçinde Türkler” konulu konferans, “Altın Kafeste Yangın” adlı oyun, Sigaranın Zararları Konulu İlçemizin yetiştirdiği Prof. Dr. Sedat DEMİRCAN ve kardeşi Doc. Dr. Nejat DEMİRCAN’ın konferansı… Bunlar yakın zamanda yapılan etkinlikler.

Çağdaşlaşmak için kültürel gelişime sağlamak gerekir. Kaymakamlık ve Belediye ortaklaşa bunu yapmaktalar, doğru olanda budur. Sosyal ve kültürel anlamda etkinlikler göstermemesi zaten kabul edilemez. Yerel ve genel yönetimin, elbette öncelikle teknik hizmet ve alt çalışmaları önceliktir. Kültür ve sanatla ilişkilerini geliştiren toplumlar sanat sevgisiyle barışçıl duygular gelişir özgür duygular aşılanır. Bu anlamda yapılan bu hizmetleri önemsemekteyim.

Bilinen bir gerçekte; medeniyetleri taçlandıran esasa başarılar kültür, sanat ve bilim alanındaki kazanımlarla gerçekleşmektedir. Sanatın, bir toplumun ilerlemesindeki önemin ve vazgeçilmezliğinin bilincinde olan Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damalarından biri kopmuş demektir.” Yine “Bir millet sanata önem vermedikçe büyük bir felakete mahkumdur.” Demiştir.

İnsan eliyle yapılmış üretilmiş her şey kültürdür. Sanat ise herkesin yapamadığı, bazı kişilerin ortaya koyduğu, diğerlerinin beğendirir, hayranlık duyduğu ürünlerdir. Ayancık’da her bakımda sanatla bizi buluşturanlara minnet darız. Müzikle, resimle, tiyatroyla… buradan bir müjde vermek istiyorum 19 Mayıs 2013 günü saat: 12’de Ayancık ADD Lokalin de Sinop’Lu Karikatüristimiz Seyit SAATÇİ’nin 31. Yıl Sanat Sergisi Ayancık’lıların huzurundadır. İlçemiz kentleşirken, kentleşme noktasında da çaba sarf edilmelidir. Bu ancak kültür ve sanat ile gerçekleşir. Televizyonlar çıktığından beri sanat da bir kopma yaşanmaktadır. Toplumumuz alacağı mesajı televizyonların verdiği kadarıyla almaktadır. İlçemizde Kültür ve sanatın gelişmesi, yerleşmesi, yeşermesi ve büyümesi için katkı sunmak gerekir, Karikatürist Seyit SAATÇİ’nin 31. Yıl Sanat Sergisi onlardan yalnızca biridir.

Sevgi ile Kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.