Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Kasaplar Çarşısında ilk kazma vuruldu

Boyabat’ta tarihi orta çarşının yeniden canlandırılması adına başlatılan “Kasaplar Çarşısı” restorasyon çalışmalarında ilk kazma vuruldu.

Kasaplar Çarşısında ilk kazma vuruldu
Aslan Özdemir
4 Ocak 2018 11:40

Boyabat’ta tarihi orta çarşının yeniden canlandırılması adına başlatılan “Kasaplar Çarşısı” restorasyon çalışmalarında ilk kazma vuruldu.
Proje çalışmaları eski Kasaplar Çarşısı diye bilinen alanda start aldı ve eski binaların cepheleri yenilenmek üzere sökülmeye başlandı. Bu alanlarda yöresel mimariye uygun malzemeler kullanılacak. Binaların estetik bir görünüme kavuşturulacağı belirtilirken, çalışmaların 2018 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Hayrettin Kaya

SÖZ VERDİK YAPIYORUZ!

“Söz verdik, yapıyoruz. Laf değil, iş üretiyoruz, çarşıda tarih yeniden canlanacak” ifadesini kullanan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; “Biliyorsunuz bizim seçim öncesinde vaat ettiğimiz 40 projemiz vardı. Bunların bir çoğunu hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi de orta çarşının restorasyonu. Bunun da ilk adımını Kasaplar Çarşısı restorasyon çalışmaları ile başlattık. Rabbim nasip etti. Besmele ile ilk kazmayı vurduk. Çalışmalar hızla devam ediyor, orta çarşıyı en kısa zamanda aslına uygun cazibe merkezine dönüştüreceğiz “ dedi.
Kasaplar Çarşısında başlanan restorasyon çalışmalarını Belediye Başkanı Şefik Çakıcı yerinde inceledi. Çarşıda ilk olarak çatıların sökülmesine başlanırken, daha sonra tarihi çarşının alt yapı, aydınlatma, çevre düzenleme, elektrik tesisatın yer altına alma ve dükkanların giydirme kısmıyla devam edeceği belirtildi. Başlatılan proje kapsamında eski çarşının restore edilmesini olumlu karşılayan esnaf, çalışmalar bittikten sonra eski çarşının tekrar canlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.