Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

Kasabamıza tiyatro geldi

18 Nisan 2017 akşamı kasabamıza Sırp Yazar Duşan Kovaçaviç’in devlet tiyatrosunda sahnelenen oyunun ‘Profesyonel’ 7. Yılında 532. Oyununu Ayancık’ta oynadı.

Kasabamıza tiyatro geldi
Aslan Özdemir
19 Nisan 2017 16:04

18 Nisan 2017 akşamı kasabamıza Sırp Yazar Duşan Kovaçaviç’in devlet tiyatrosunda sahnelenen oyunun ‘Profesyonel’ 7. Yılında 532. Oyununu Ayancık’ta oynadı. 7 yıldır gişe rekorları kıran, bilet bulan izleyicilerin kendini şanslı hisseden oyun AKM’de Tiyatro severler tüm koltukları doldurdu. Oyunu; ünlü ve ödüllü oyuncular Yetkin DİKİNCİLER, Bülent emin YARAR ve Gülen ÇEHRELİ oynadılar.

Hayrettin Kaya

Oyun Yugoslavya’da Tito sonrası Milosevinç döneminde geçiyor. Theodor (Yetkin DİKİNCİLER) Tito dönemindeki kominizimi acımasızca eleştiren bir yazardır. Milosevinç döneminde genel yayın yönetmeni görevine getirilmiştir. Luka (Bülent Emin YARAR) emekli bir polistir. Tito ve kominizim karşıtı söylemleri yüzünden fişlenen Theodor’u 18 yıl boyunca takip etmiştir. Birkaç kere öldürmeyi düşünüp başaramamıştır. Oğlu Milloş (Edebiyat öğretmeni) derslerinde Theodor’un kitaplarını derslerinde okuttuğu için işsiz kalıp ülke dışına çıkmak zorunda kalmış. Yine oğlu sayesinde farklı bir göz ile bakıp theodor’u öldürmekten vazgeçip hatta ölümlerden de kurtarmış.

Emekli polis kendi ifadesiyle hayata dair öğrendikleri sadece polis okuluyla sınırlı olan Luka, bir edebiyat adamının hayatına bu demli girince bir değişime uğraması işlenmiştir oyunda… Bu yaşanılan değişimi hem görüşler, hayat bilgisi, aile ilişkileri olarak özetlemek mümkün iken bir zamanlar iktidar için çalışan luka, iktidar değişimiyle birlikte polislikten emekli ediliyor yaşamını taksi şoförlüğüyle sürdürüyor. Theodor’un da tam tersi olarak bu iktidar değişimiyle yükselişe geçip Genel yayın yönetmeliği oluyor. Emekli polis Luka’nın değimiyle artık ‘Onların Adamı’ oluyor.

Oyunda, oyuncular ve seyirciler karşılıklı oturmuş keyifli bir sohbet ortamı yaratılmış. Yetkin Dikinciler seyirciyle sürekli göz teması kuruyor, Seyirciyi sorulu cevaplı diyologlarla oyuna davet ediyor. Etkileyici ses tonu, sıcak gülüşü seyirciyi canlı tutuyor. Bülent Emin YARAR’ın sevimli mimikleri ve espirileriyle ikili olarak oyunculuk üstü performansları oyunun adı gibi tam bir ‘Profosyonel’ olduklarını gösterdiler.

Oyun hayattan zevk almamız ve yaşamın güzelliklerini keşfetmemiz için bizlere sunulan tam bir hediyeydi. Ayancık’ta oyunu izleyen tiyatro severler iki saate yakın zaman içerisinde çıt çıkartmadan bu mükemmel tiyatrocuları ve oyunu izlediler. Oyun bittiğinde tüm salonun ayağa kalkıp fırlarcasına avuçlarını patlarcasına alkışlamaları oyun ve oyuncuların da hakkını verme idi. Haber-Foto; Erdoğan ERKAYMAZ

Kasabamıza tiyatro geldi  Kasabamıza tiyatro geldi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.