Dolar 32,3229
Euro 35,1696
Altın 2.240,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Karadeniz ‘Adaletiniz Bu Mu?’

Chp’li Sinop Milletvekili Karadeniz:
“Damadı Salıver, Milletvekilini Tutukla. Bu Mu Adaletiniz?”

Karadeniz ‘Adaletiniz Bu Mu?’
Hayrettin Kaya
15 Haziran 2017 10:26

 

Aslan Özdemir

Chp’li Sinop Milletvekili Karadeniz:

“Damadı Salıver, Milletvekilini Tutukla. Bu Mu Adaletiniz?”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak, tutuklanmasına tepki gösterdi. Karadeniz, “AKP’nin yarattığı garabet hukuk, Saray faşizmine hizmet ediyor. Damadı salıver, milletvekilini tutukla. Bu mu adaletiniz?” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, CHP Milletvekili Berberoğlu’nun hapis cezası ile cezalandırılarak tutuklanmasını “siyasi bir karar” olarak değerlendirdi. Kanunların ruhuna aykırı olarak, tamamen bir “cezalandırma” aracına dönüşen tutuklamaların muhalefete yapılan baskı olduğunu ifade eden Karadeniz, şunları söyledi:

“Yargı bağımsızlığını çoktan yitirdi. AKP’nin yarattığı garabet hukuk, Saray faşizmine hizmet ediyor. Milletvekilini tutukla, damadı salıver. Bu tutuklama kararı keyfidir. Hukuki olmayan bu siyasi karar, muhalefeti susturmanın bir parçasıdır. Bu operasyonunu adı da faşizmidir. İktidarın muhalefeti susturma, yok etme çabalarının bu dönemde sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, medyaya, gazetecilere, TBMM’ye ve siyasi muhalefete daha da arttığı ağır bir tablo ile karşı karşıyayız. Sindirme ve tehditler daha da ağırlaşıp, yoğunlaşacak. Adalet, demokrasi, özgürlük ve savunduğumuz bütün değerlerin bu memlekette yerle bir edildiğinin yeni bir göstergesi, Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun mahkum edilmesidir. Demokrasi, adalet, özgürlükler bu ülkeye gelinceye kadar, insanın insanca yaşadığı bir ülke oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.