Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

“Kandırılmak İstemiyorsanız Sinoplu’nun Sözünü Dinlemelisiniz”

Chp’li Sinop Milletvekili Barış Karadeniz: Kandırılmak İstemiyorsanız Sinoplu’nun Sözünü Dinlemelisiniz

“Kandırılmak İstemiyorsanız Sinoplu’nun Sözünü Dinlemelisiniz”
13 Mart 2018 10:12

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki gösterdiği ve Diyanet’e talimat verdiği Sosyal Doku Vakfı Başkanı ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ı, Sinopluların 2 yıl önce Sinop’a almadıklarını hatırlatarak, “Sinoplular çağdaş ve öngörülüdür. İstismarcı ve din bezirganı yobazlara geçit vermezler. Nitekim 2 yıl önce Sinop’tan ‘sözde ilahiyatçı’ istismarcıyı haklı olarak almadılar. Kandırılmak istemiyorsanız Sinoplu’nun sözünü dinlemelisiniz” dedi.

2 yıl önce, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığıyla Nurettin Yıldız konferans vermek üzere Sinop’a çağrılmış, 6 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini savunan, “kadın dayak yiyorsa şükretsin” diyen Yıldız’ın konferans vermesine Sinoplular büyük tepki göstermişlerdi. Kendisini Sinop’ta istemeyenler hakkında Nurettin Yıldız’ın provoke eden açıklamalarına karşı haklı protestolarını sürdüren Sinopluların hakkında bir süre sonra dava açılmıştı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Nurettin Yıldız hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki göstermesi ve Diyanet’e talimat vermesiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sinop’ta yaşanan olaylardan 2 yıl sonra gerçekleri görebildiğini söyledi. Sinopluların yobaz ve din istismarcılarına karşı hiçbir zaman taviz vermediğini vurgulayan Barış Karadeniz şunları söyledi:

“Öngörülü ve çağdaş düşünceli Sinoplular her zaman haklı tepkilerini göstermişlerdir. Din bezirganlarını, yobazları, çocuk ve kadınlarımızı istismar edenleri Sinop’a sokmadılar ve sokmayacaklardır da. Sözde ilahiyatçı Yıldız’ı Sinop’a almadıkları için Sinoplular yargılanıyorlar. Sinoplular her zaman haklıydı. Cumhurbaşkanı da Sinopluların haklılığını yeni gördü. Sinoplu’nun sözünü dinlemelisiniz. O günlerde, Nurettin Yıldız’ı almadıkları için Sinopluları vandallıkla, faşistlikle ve ne gariptir ki çağdaşlıkla suçlayanlar, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözde ilahiyatçı Yıldız ile ilgili söyledikleri hakkında ne düşünüyorlar acaba? Yıldız’ın Sinop’a almayışlarını kara propaganda ile gazetelerine taşıyıp Sinopluları karalamaya çalışanlar bugün çıkıp özür dileyecekler mi? Sinoplular hakkında, haksız yere açılan dava, mesnetsiz iddialarla sürdürülüyor. Bu tiyatroya bir an önce son verilmelidir. Sinopluların haklı olduğu er geç yargı önünde de ortaya çıkacaktır.”

"Kandırılmak İstemiyorsanız Sinoplu’nun Sözünü Dinlemelisiniz" "Kandırılmak İstemiyorsanız Sinoplu’nun Sözünü Dinlemelisiniz"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.