Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Kamu Hizmeti Memnuniyeti Anketi

Vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetlerini ölçmek üzere “Kamu Hizmeti Memnuniyet Anketi” uygulamasına başlıyor.

Kamu Hizmeti Memnuniyeti Anketi
Aslan Özdemir
14 Ocak 2013 17:20

Sinop Valiliği, 2013 yılının başlamasıyla birlikte vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetlerini ölçmek üzere  “Kamu Hizmeti Memnuniyet Anketi” uygulamasına başlıyor.

Hayrettin Kaya

Geçtiğimiz sene içerisinde Valilik tarafından Sinop’ta ilk kez Kamu Memnuniyeti anketi düzenlendiğini belirten Vali Dr. Ahmet CENGİZ şu açıklamalarda bulundu; “Kamu hizmetlerinin etkin, hızlı ve âdil bir şekilde sunumuna katkı sağlamak, olası sorun alanlarını tespit edip iyileştirmelerde bulunmak ve halkın kamu hizmetlerinden memnuniyetini artırmaya yönelik olarak 2012 yılı içinde Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği koordinesinde Sinop merkez ve ilçelerini kapsayan ve bin 750 denekle yüz yüze görüşülerek bir kamuoyu araştırması yapılmıştı. 2013 yılında ise bu anlamda yeni bir uygulama başlatıyoruz. Türkiye’de Valilikler bünyesinde bir ilk olan bu çalışma kapsamında, Valiliğimiz bünyesinde bir Kamu Hizmeti Memnuniyet Ölçüm Masası kuruyoruz. Adliye, Sinop Üniversitesi ve Belediye Başkanlıklarının kapsam dışında tutulduğu bu anket uygulaması, öncelikle pilot olarak il merkezinde yapılacaktır. 14.01.2013 tarihinde başlayacak olan bu çalışmada, kurumdan hizmet alanların sayısı 100’ü geçerse % 2’si,  sayı 100’ün altında ise iki kişiye telefonla ulaşılacak, almış olduğu hizmetten memnun olup olmadıkları sorulacaktır. Bu yolla ilimizde halkımıza sunulan kamu hizmetlerinin standardının yükseleceğini düşünüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.