Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ağırlamaya Hazır

Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak olan İlahiyat Fakültesi, tüm hazırlıklarını tamamladı.

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ağırlamaya Hazır
Aslan Özdemir
16 Temmuz 2014 10:48

Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak olan İlahiyat Fakültesi, tüm hazırlıklarını tamamladı.

Hayrettin Kaya

 

Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak olan İlahiyat Fakültesi, tüm hazırlıklarını tamamladı.  

 

LYS Tercih süresi bilindiği gibi 7 Temmuzda başladı ve 17 Temmuz 2014 tarihinde sona erecek. Tercihlerin bitmesine kısa bir süre kala öğrenciler istedikleri bölümlere yerleşmek için üniversiteleri tek tek incelerken, üniversiteler de yeni öğrencilerini ağırlamak için hazırlanıyor. Sinop Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan ve ilk öğrencilerini ağırlayacak olan İlahiyat Fakültesi de tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

Yapılan hazırlıklar hakkında bilgi veren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın; “İlahiyat Fakültemiz zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı sonrasında 4 yıllık eğitim veren bir fakültedir. Birinci öğretime 80 öğrenci, ikinci öğretime 40 öğrenci olmak üzere, toplam 120 öğrenci alacağız.  Arapça Hazırlık sınıfında öğrencilerimize ilkleri yaşatacağız: Yani hazırlık sınıfında dört dönemlik kur sistemi uygulanacak; ayrıca sarf, nahiv, muhadese ve metin derslerinin işlenişinde iddialı bir yol takip edeceğiz. Hazırlık sınıfımızda klasik Arapça eğitimine ağırlık verilecek olmakla birlikte, yeteri kadar pratik Arapçaya da yer verilecektir” dedi. Fakültede yerli Arapça hocalarının yanında Suriye uyruklu Arapça hocalarının da eğitim vereceğini belirten Dalgın; “Suriye uyruklu hocamızdan öğrencilerimiz pratik Arapça dersleri alacaklar. Hazırlık sınıfını başarıyla bitiren öğrencilerimiz sözlük yardımıyla klasik dini metinlerimizi okuyup anlayabilecek ve bulundukları ortamda kendilerini ifade edebilecek kadar da Arapça konuşabileceklerdir” diye konuştu. 

 

Öğrencileri daha donanımlı yetiştirebilmek için hafta sonları da isteğe bağlı olmak üzere ilave dersler planladıklarını ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın; “Sinop Üniversitesi İlahiyat

Fakültesini tercih edecek olan başarılı öğrencilerimizin bütün zamanını eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlere ayırmalarını sağlayabilmeleri için,  iaşe ve ibate dertlerinin bulunmaması gerekmektedir. Sinop halkının katkılarıyla bu konuda da ciddi adımlar atılmış olup, fakültemizi tercih edecek öğrencilere konforlu ortamlarda iaşe ve ibate imkânı da sağlanacaktır. 

 

Fakültemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen, 14 öğretim elemanı ve 5 memur kadrosuyla öğrencilerimize her türlü maddi ve manevi katkıyı sağlamaya hazır durumdadır. Kısa zamanda Türkiye’de adını duyuracak olan Sinop Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi’nde öğrenci olmak, gelecek için bir ayrıcalık olacaktır” dedi.   Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.