Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

İl Müftüsü'nden Bayram Mesajı

İl Müftüsü Mustafa Erkan Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı.

İl Müftüsü'nden Bayram Mesajı
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2014 14:48

İl Müftüsü Mustafa Erkan  Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı.

Hayrettin Kaya

Oruçla, teravih namazıyla, okuduğumuz, dinlediğimiz ve hayatımıza rehber edindiğimiz yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile hemhal olarak geçirdiğimiz bir Ramazan ayını daha geride bıraktık.

Bu kutlu ayda nefis muhasebesi yaparak kendimizi yeniledik. Fakirlere, yetimlere, kimsesizlere, mültecilere ve bakıma muhtaç olanlara elimizi, soframızı ve gönlümüzü açarak İslam ve insan kardeşliğini yaşadık. 

Feyiz ve bereketiyle bizleri kuşatan Ramazan ayı, günaha ve yanlış işlere bulaştırdığımız ellerimizden tutarak bizi Rahman olan Allah’ın rahmet ve mağfiret dergâhına götürdü. İçimizdeki ibadet aşkı, insan sevgisi, fakire ve yardıma muhtaç olana el uzatma isteği her zamankinden daha coşkulu şekilde davranışlarımıza yansıdı. Şimdi de aynı his ve heyecanla Ramazan Bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan Bayramı, milletçe birlik ve kardeşlik içinde bayramın coşkusunu yaşamak, sevinci ve kederi paylaşmak demektir. Öyleyse bu bayramda büyüklerimizi, annemizi, babamızı, yakınlarımızı, komşularımızı ve dostlarımızı ziyaret edelim. Bencilliği, kin ve nefreti içimizden söküp atalım, dargınlıklara son verelim. Kendimiz için ne istiyorsak aynısını yanı başımızdaki kardeşimiz için de istemedikçe olgun mü’min olamayacağımızı bir kez daha hatırlayalım. 

Ramazan ayı boyunca kazandığımız güzel alışkanlıkları sürdürme, vazgeçtiğimiz kötü huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme kararımızı yineleyelim. Sadece yakınlarımızı, eş, dost ve arkadaşlarımızı değil, çocuk yuvalarında bayram sevinci yaşamayı bekleyen yavrularımızı, huzur evlerinde evlatlarının yolunu gözleyen yaşlılarımızı, türlü dert ve hastalıklarla mücadele eden kardeşlerimizi de ziyaret ederek bayramın sevinç ve mutluluğunu onlara da taşıyalım.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Sinoplu kardeşlerimiz olmak üzere İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Mustafa ERKAN

Sinop İl Müftülüğü

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.