Dolar 32,5988
Euro 34,7628
Altın 2.496,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Hayvancılık sektörüne müjde!

Hükümet, kırmızı et ithalatının da önüne geçebilmek amacıyla hayvan varlığını artırmaya yönelik yeni bir desteği uygulamaya koyuyor.

Hayvancılık sektörüne müjde!
3 Ağustos 2016 10:32

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenecek olan illerde 2016-2018 yılları arasında uygulanacak.

Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı, 3 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararla, damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını sağlayacak yatırımların desteklenmesi amaçlanıyor.

En az 500 baş kapasiteli olacak

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne üye, TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları, 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip kuracakları yeni işletmelerin yanı sıra, mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve işletmelerin rehabilitasyon yatırımları da desteklenecek.

Hibe destek oranı yüzde 50

Hibe desteği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenecek olan illerde 2016-2018 yılları arasında uygulanacak.

Karar kapsamındaki işletmelere İnşaat konusunda yeni yatırım, kapasite artırımı ve rehabilitasyon yatırımları; Hayvan Alımında damızlık dişi buzağı alımı; Makine Alet ve Ekipman Alımında yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı yatırımlarının yüzde 50’si oranında hibe desteği verilecek.

İşletmeler hibe desteğinden bir kez yararlandırılacak ve yatırım tutarının desteklemeye esas üst sınırı Bakanlıkça belirlenecek. Her bir proje sahibi sadece bir projesi için hibe desteğinden yararlanabilecek.

Desteklemeden yararlanacak yeni yatırım projelerinde inşaat yapım, hayvan alımı ile makine alet ve ekipman alımı olarak belirlenen üç yatırım da yer alacak. Ancak rehabilitasyon ve kapasite artırımı için, Bakanlıkta belirlenen şartları taşımak kaydıyla, yatırım konularından en az birini ihtiva eden bir proje ile başvurularak destekten yararlanılabilecek.

Karar kapsamındaki hibe desteklemelerinden kamu kurum ve kuruluşları ile bunların ortaklıkları yararlanamayacak. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının aynı konudaki faiz ve hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan yatırımcılara Karar kapsamında hibe kullandırılmayacak.

Bakanlar Kurulu Kararı’nın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkartılacak tebliğ ile belirlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.