Dolar 32,5866
Euro 34,8481
Altın 2.504,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Haram olsun!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın “Sizi Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştürelim” teklifine karşı neler söylediğinin detaylarına ulaşıldı.

Haram olsun!
24 Temmuz 2016 10:16

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, France 24 televizyonuna dün önemli açıklamalar yaparken, darbe girişimi gecesi yaşananların detaylarını anlattı. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi

Genelkurmay karargâhında rehin alındıktan sonra Akıncı Üssü’ne götürülen, burada elleri bağlanan, başına silah dayanan Orgeneral Akar’ın Gülen’le görüştürülmek istenmesi öncesinde nasıl bir diyalog yaşandığı, darbecilere ne yanıt verdiği ve diyaloğun nasıl sonuçlandığının detaylarına ulaştı.

Darbecilerin Akıncı Üssü’nde de ısrarlarını sürdürdükleri ve Genelkurmay karargâhında imzalatmaya çalıştıkları bildiriyi imzalaması için Akıncı Üssü’nde de Orgeneral Akar’a baskı yaptıkları ortaya çıktı.

Bu esnada Orgeneral Akar’ın, “Başınız kim, sizi kim yönetiyor, kimden emir alıyorsunuz?” diyerek bağırdığı, bunun üzerine darbecilerin, Orgeneral Akar’a Fethullah Gülen’le görüştürme teklifinde bulundukları belirtildi.

DARBECİLERE AĞIR ŞEKİLDE HAKARET ETTİ

Darbecilerin, “Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen hocaefendi ile görüştürmek istiyoruz, isterseniz hemen telefonla irtibat kuralım” dedikleri, bunun üzerine çok sinirlenen Akar’ın bu teklifi şiddetle reddederken darbecilere ağır şekilde hakaret ettiği kaydedildi.

Orgeneral Akar’ın, “Beni o hainle kimse görüşmeye ikna edemez” ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Darbecilerin buna rağmen bildirinin imzalanması konusunda baskı yapmayı sürdürdüğü ve Orgeneral Akar’a “Bunu imzalarsanız çok kolay çözeriz” dedikleri öğrenildi.

HARAM OLSUN, YAZIKLAR OLSUN, ALÇAKSINIZ, HAİNSİNİZ

Askeri kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, Akar bu talebe de ağır hakaretlerle yanıt verdi ve “Ne kâğıdınızı okurum, ne de zinhar imzalarım, yaptığınız ahlaksızlıktır, hainliktir, şerefsizliktir, gelin bu yoldan dönün” diye bağırdı. Elleri bağlı, başına silah dayanmış ve ciddi hayati tehlike altında bulunan Akar’ın bu koşullara rağmen darbecilere karşı çok ağır ifadeler kullandığı vurgulandı ve şunları söylediği belirtildi:

“Bataklığa battınız, alçaksınız hainsiniz, ülkeyi Suriye’ye çevirdiniz, yazıklar olsun, devletin verdikleri size haram olsun, başınız büyük belada, teslim olun.”

Kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın söz konusu teklifi ve diyalogları anlatırken, “Pazarlığı asla kabul etmedim, bu asla söz konusu olamaz” dediğini de aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.