Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Hamilelikte Saç Bakımı İçin 5 Altın Öneri

Bebek bekleyen annelerin en çok merak ettikleri alanlardan biri olan saç bakımı için 5 altın öneri hazırladık. Uzmanlar tarafından da önerilen bu uygulamalar ile daha sağlıklı ve güzel kalmak çok kolay.

Hamilelikte Saç Bakımı İçin 5 Altın Öneri
13 Şubat 2016 00:41

Bebek bekleyen annelerin en çok merak ettikleri alanlardan biri olan saç bakımı için 5 altın öneri hazırladık. Uzmanlar tarafından da önerilen bu uygulamalar ile daha sağlıklı ve güzel kalmak çok kolay. Güzel saçlarınız için verilen tavsiyeler sayesinde hamilelik döneminde ve sonrasında oluşabilecek olan saç dökülmelerinin önüne basit yöntemler sayesinde geçebilirsiniz.

İşte 5 altın öneri ;

  1. Her gün duş alın ; Gebelik döneminde ter bezleriniz yoğun ve aktif bir biçimde çalışacağından dolayı her gün duş almanız faydalı olacaktır. Hamileleik sebebi ile canlılığını ve parlaklığını yitiren saçlarınız için her gün ılık su ile yıkamak saç sağlığınız açısından çok faydalıdır. Yalnız burda dikkat etmeniz gereken 15 dakikadan fazla duşta kalmamanızdır. Suyun sıcaklığıda çok iyi ayarlanmış olmalıdır. Çok sıcak su bebeğinize ve size zarar verebilir. Kullandığınız şampuanların doğal olması çok önemlidir. Doğal sabunlar ve kremler kullanmaya özen gösterin.
  2. Saçlarınıza işlem yaptırmyaın ve boyatmayın ; Saçlarınıza perma vb kimyasal işlemler yaptırmayın. Kimyasal içerikler saç derinizden çabucak emilerek bebeğinize zarar verebileceği gibi saçlarınızı yıpratır ve güçsüzleştirir. Yapısı bozulan saç parlaklığını yitirir ve dökülür. Boyalar her ne kadar bebeğe zarar vermesede siz yine de tedbirli olun. Beyazlarınız varsa ya da dip boya yaptırmak istiyor iseniz eğer hamileliğinizin ilk 3 ayından sonra bitkisel boyalar kullanarak saçlarınızı boyuyabilirsiniz.
  3. Jöleler ve kimyasal kremlerle saçlarınıza şekil vermeyin ; Gebelikte güçsüzleşen ve canlılığını yitiren saçlarınıza şekil vermek kolay olmayabilir. Önerilen uygulamaları uyguladığınız zaman saçlarınız daha güçlü ve sağlıklı olacaktır. Gebelikte alacağınız diğer bir tedbir ise saç şekillendirici kimyasal ürünler kullanmamak olacaktır. Kimayasal kremler ve jöleler saç derisinden emilir ve zararlıdır. Ayrıca saçlarınıza zarar veriri ve dökülmeyi kolaylaştırır. Gebelikte dökülen saçlarınız için kötü sonuçlar almamak için bu tür kimyasallardan uzak durun. Bırakın saçlarınız doğal kalsın..
  4. Aşırı sıcak maşalarla şekil vermeyin ; Saçlarınıza çok sıcak uygulamalar yapmayın. Aşırı sıcak saç kurutma makineleri ile saçlarınızı kurutmayın. Çok sıcak maşalar kullanmayın. Aşırı sıcak uygulamalar saç dokusuna zarar verir ve koparak dökülmeleri için zemin hazırlar.
  5. Yeterli ve dengeli beslenerek korun ; En çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri de ; beslenmektir. Unutmayın siz ne yerseniz bebeğinizde onu yer. Yeterli ve dengeli beslenirseniz bu saçlarınızada yansır. Demir ve Vitamin B kompleksleri, Preotein içerikli besinler saçlarınızı güçlendirir ve korur. Siyah çay ve kahve tüketimi yerine yeşil çaylar ve kuşburnu çayı tüketmek saçlarınızı ve bağışıklığınızı korur. Kuşburnu, ahududu ve böğürtlen gibi kırmızı meyve çayları tüketmek, içeriğinde bulunan antioksidan etki sebebi ile saçlarınızı korur ve saç derisinde oluşan kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunların önüne geçmeye yardımcı olur.

Hamilelik çok özel ve güzeldir. Güzelliğinizi ve sağlığınızı korumak ve bu süreci doya doya geçirmek sizin elinizde. Unutmayın basit ve uygulanabilir formüller sayesinde hem güzel kalın hem sağlıkla ışıldayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.